Latest News

Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Ποιος είναι ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά


Νέο Καλλιτεχνικό Διευθυντή απέκτησε το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά...
σχεδόν τρείς μήνες μετά την παραίτηση - μυστήριο του Νίκου Διαμαντή.(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Ο θεατρικός σκηνοθέτης και μεταφραστής Λευτέρης Γιοβανίδης επιλέχτηκε να είναι ο τρίτος κατά σειρά Καλλιτεχνικός Διευθυντής μετά την επαναλειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου ύστερα από απόφαση του χθεσινού Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά. 

Η σχετική ανακοίνωση έγινε από το Δήμο Πειραιά συνοδευόμενη από τις συνήθεις ανούσιες δηλώσεις με συγχαρητήρια και ευχαριστίες χωρίς αναφορά για το ποιοι άλλοι ήταν υποψήφιοι για την θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου της πόλης. 

Από το ΔηΠεΘε Κοζάνης στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά!


Ο Λευτέρης Γιοβανίδης με σπουδές και σεμινάρια στις ΗΠΑ έχει σκηνοθετήσει 45 έργα και έχει μεταφράσει 14 θεατρικά, ενώ τελευταίος σταθμός της καριέρας του ήταν ως καλλιτεχνικός διετθυντής το ΔηΠεΘε  Κοζάνης από τον Μάρτιο 2018 έως τον Δεκέμβριο 2019. 
(σ.σ. Ο Λευτέρης Γιοβανίδης ήταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής με θητεία μόλις ενός έτους την μικρότερη από όλους τους καλλιτεχνικούς Διευθυντές που πέρασαν από το ΔΗΠΕΘΕ, οι συμβάσεις των οποίων ήταν τριετούς  διάρκειας).

Το στοίχημα του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή

Το μεγάλο στοίχημα (και) του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή αποτελεί η οικονομική διαχείριση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, το οποίο επτά χρόνια μετά την επαναλειτουργία του εξακολουθεί να στηρίζεται ακόμα στις χρηματοδοτήσεις ύψους 800.000 ευρώ το χρόνο από κρατικά ταμεία (Δήμος Πειραιά, Περιφέρεια Αττικής, Υπουργείο Πολιτισμού)για να μπορέσει να καλύψει τα ετήσια λειτουργικά του έξοδα.(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

 Στο μίνι βιογραφικό σημείωμα δεν φαίνεται να έχει ιδιαίτερη εμπειρία στα οικονομικά παρά μόνο ότι  έχει την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Θεατρικός Κύκλος», η οποία έχει κάνει την οργάνωση και εκτέλεση παραγωγής σε μια σειρά από παραστάσεις.

Πάντως, το όνομα του 46χρονου θεατρικού σκηνοθέτη και μεταφραστή είναι άγνωστο στο ευρύ κοινό του Πειραιά, αν και σύμφωνα με όσα δηλώνει ο ίδιος "είναι συγκινητικό για μένα να επιστρέφω στον τόπο από όπου κατάγεται και έχει ρίζες η οικογένειά μου και στην πόλη όπου πήγα σχολείο και ενηλικιώθηκα".

@ Να ευχηθούμε καλή επιτυχία στο νέο Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά αν και παραδοσιακά θεωρείται δεδομένη για τους δύο ποηγούμενους που βρέθηκαν σ' αυτή τη θέση ...


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ