Latest News

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Παραιτήθηκε ο Ν. Διαμάντης - Ποιος θα είναι ο επόμενος καλλιτεχνικός διευθυντής

Αιφνιδιαστικά παραιτήθηκε από τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά ο Νίκος Διαμαντής...

Η είδηση έσκασε σαν βόμβα στον Πειραιά με μια λιτή ανακοίνωση του Δήμου Πειραιά, χωρίς όμως να δοθεί καμία σοβαρή και πειστική εξήγηση για τους λόγους της παραίτησης 
Η ανακοίνωση 
ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Αποδεκτή έκανε την παραίτηση του κ. Νίκου Διαμαντή από τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, ο Πρόεδρος  του Οργανισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά  Ιωσήφ Βουράκης.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης έκανε μια δήλωση η οποία αναφέρεται αναλυτικά στην λειτουργία του εμβλητικού Δημοτικού Θεάτρου επί της δημαρχίας του την τελευταία πενταετία  αλλά δεν εξηγεί τους λόγους της παραίτησης του πετυχημένου" καλλιτεχνικού διευθυντή Νίκου Διαμαντή. 

Χαρακτηριστικά σημειώνει:

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον απερχόμενο καλλιτεχνικό διευθυντή κ. Νίκο Διαμαντή για την πενταετή  συνεργασία.
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με την ιστορική του αξία και τη σημασία του για τους δημότες και την πόλη,  είναι πέρα και πάνω από πρόσωπα.
Η επιλογή της νέας διοίκησης θα υπηρετεί τις ίδιες αρχές και την ίδια φιλοσοφία την οποία η Δημοτική Αρχή καθορίζει. Είμαστε υπερήφανοι για την πορεία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και θα συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος να στηρίζουμε τον Πολιτισμό στην πόλη μας».

Σε δήλωσή του, ο Ν. Διαμαντής ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή, τους συνεργάτες του και τους εργαζόμενους του θεάτρου.

«Μετά από πέντε χρόνια γόνιμης πορείας στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το οποίο βρέθηκε στην πρώτη θέση της πολιτιστικής ζωής της Αθήνας και όχι μόνο, ευχαριστώ τη Δημοτική αρχή, και ιδιαίτερα τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, για τη συνεργασία μας. Όλους τους θεσμικούς φορείς, τους συνεργάτες, και τους εργαζόμενους του θεάτρου, για όσα πετύχαμε μαζί. Το τέλος κάθε διαδρομής επιστεγάζει, επικυρώνει και υπερασπίζεται όσα κατακτήθηκαν τον χρόνο που προηγήθηκε», ανέφερε ο Νίκος Διαμαντής. 
Σημειώνεται ότι ο Νίκος Διαμαντής ήταν ο δεύτερος καλλιτεχνικός διευθυντής -μετά τον Τάκη Τζαμαργιά - από την επαναλειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά...
@  Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία ποιος θα είναι ο επόμενος καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, αφού και ο τρίτος θα είναι επιτυχημένος -τουλάχιστον-  μέχρι την παραίτησή του;