Latest News

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Το Δημοτικό Θέατρο (του παραλόγου) στον Πειραιά : «Ο Ηλίθιος», οι απλήρωτοι και η παρέα «κουλτουριάρηδων»!


Ένα απίστευτο "θέατρο του παραλόγου" φαίνεται ότι παίζεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, όπως αποκαλύπτεται από επιστολή - καταπέλτης που στάλθηκε στο Δήμαρχο...
της πόλης, αλλά και στο reportaznet.gr

Ενδεικτικά καταγγέλλεται, μεταξύ άλλων, ότι ο καλλιτεχνικός διευθυντής εμφανίζεται να σκηνοθετεί την παράσταση "Ο Ηλίθιος", ενώ υποτίθεται ότι αυτός επιλέγει εάν παρουσιαστούν ή όχι τα έργα των άλλων δημιουργών στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά!

Αναλυτικά, ο τ. Αντιδήμαρχος Πειραιά Γιάννης Σπυράκης, απέστειλε στον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη, την επιστολή σχετικά με την λειτουργία και την οικονομική διαχείριση του Δημοτικού Θεάτρου:

"Κύριε Δήμαρχε,

Αναγκάζομαι  να παρέμβω σε μια υπόθεση η οποία με απασχολεί εδώ και καιρό, ως Πειραιώτης, που επί σειρά ετών έχει αναμειχθεί στα κοινά αυτής της ταλαίπωρης πόλης μας.
Η παρέμβασή μου έχει να κάνει με τον πολιτισμό και μάλιστα με τον φάρο του πολιτισμού στην πόλη μας, το Δημοτικό Θέατρο, το στολίδι αυτό που με κόπους και θυσίες προηγούμενων Δημοτικών Αρχών παραδόθηκε – υποτίθεται – στους πολίτες του Πειραιά.
Αν εξαιρέσει κανείς μερικές παραστάσεις και εκδηλώσεις που είχαν, πράγματι, ενδιαφέρον και που έφεραν, παρά το ακριβό εισιτήριο, τους Πειραιώτες στο θέατρό τους, το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητας του αφειδώς επιχορηγούμενου Δημοτικού Θεάτρου είναι φτιαγμένο για μια παρέα «κουλτουριάρηδων» που κατεβαίνουν από την Αθήνα και άλλες Βόρειες και Νότιες περιοχές.
Έχω ακόμη να παρατηρήσω ότι, εκτός από τα «απόκρυφα» που μας έδειξε ο πρωταγωνιστής στο «Λεωφορείο ο Πόθος», λες και αν δεν έβγαινε ολόγυμνος θα έχανε η Βενετιά βελόνι, υπάρχουν και άλλα που θα πρέπει να σας κάνουν  να σκεφθείτε σοβαρά το θέμα Δημοτικό Θέατρο:

  • Είναι ηθικά αποδεκτό ο αμειβόμενος από τον Δήμο Καλλιτεχνικός Διευθυντής να σκηνοθετεί ο ίδιος παραστάσεις στο όργανο το οποίο διευθύνει;
  • Ρωτήστε τον Δ/ντη του Θεάτρου να σας πει: πληρώθηκαν οι πρόβες των ηθοποιών για την παράσταση Ο Ηλίθιος που σκηνοθετεί ο Δ/ντης του Θεάτρου με τον πρωταγωνιστή Πέτρο Φιλιππίδη;
  • Πληρώνονται κανονικά όλοι οι ηθοποιοί; Τους χορηγούνται τα νόμιμα ένσημα; Είναι καθ’ όλα νόμιμος ο Δ/ντης σε ότι αφορά τις πληρωμές και την ασφάλιση των ηθοποιών σε όλες τις παραστάσεις. Πρέπει να γνωρίζετε ότι στους κύκλους των ηθοποιών κυκλοφορεί έντονα ότι ο Δ/ντης σας έχει κάνει το Δημοτικό Θέατρο ιδιωτική του υπόθεση και δεν δίνει λογαριασμό σε κανένα φέρνοντας μάλιστα πολλές φορές το Συμβούλιο του ΟΠΑΝ προ τετελεσμένων.

Κύριε Δήμαρχε,
Επειδή έχουμε δώσει επί σειρά ετών, και με προσωπικές προσπάθειες, αγώνα για την πόλη μας και τον πολιτισμό της, σας καλώ να επαναφέρετε στην τάξη την Δ/νση του Δημοτικού Θεάτρου και κάποια στιγμή να δούμε το Θέατρο γεμάτο από Πειραιώτες και όχι να φιλοξενούνται σε αυτό παρέες «ημετέρων» που ασχολούνται με τα «απόκρυφα» των πρωταγωνιστών και πολύ λιγότερο με την ποιότητα των παραστάσεων.
Όλα δε αυτά σε ένα Θέατρο που πληρώνουν με το υστέρημά τους οι Πειραιώτες καθώς ο Οργανισμός του Δημοτικού Θεάτρου επιχορηγείται με τεράστια κονδύλια δυσανάλογα δυστυχώς προς την προσφορά του προς την πόλη και τον πολιτισμό.

Τέλος, θα ήθελα να με πληροφορήσετε με πόσα εκατομμύρια ευρώ έχει επιδοτήσει ο Δήμος (οι δημότες δηλαδή)  το «έργο» του αμφιλεγόμενου διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου.
Επίσης, κ. Μώραλη, ως πολίτες και κάτοικοι  του Πειραιά, επιβάλλεται να πληροφορηθούμε για το ύψος του ποσού που έχετε εισπράξει μέχρι τώρα από τις κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας, που ξεθάψατε πριν από 20 χρόνια, και έχετε πραγματοποιήσει υποχρεωτικές κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών  και από διαδικασίες κατάσχεσης της ακίνητης περιουσίας των πειραιωτών.
Πόσα είναι τα ποσά αυτά και πού έχετε διαθέσει!!;
Είναι αλήθεια ότι από τα χρήματα αυτά λαμβάνετε τον μισθό σας και μισθοδοτούνται οι παντοειδής συνεργάτες σας, όπως ακούγεται  στο Δημοτικό Μέγαρο; "

@ Πω! Πω! Πω!