Latest News

Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Έτσι απαξιώνουν το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (ΦΩΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖΝΕΤ)


 Αν και η δημοτική αρχή του Γιάννη Μώραλη δεν χάνει ευκαιρία στα λόγια να χαρακτηρίζει "εμβληματικό" το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ωστόσο απαξιώνει στην πράξη το ιστορικό κτίριο της πόλης. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΩΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΕΤ


    


Όποιος περνάει έξω από το Δημοτικό Θέατρο βλέπει να κρέμονται διαφημιστικές αφίσες για παραστάσεις που έχουν τελειώσει εδώ και καιρό, αλλά κανένας δεν φρόντισε να τις κατεβάσεις από το κτίριο μνημείο.
           Το «φορτηγό που μοιράζει χαμόγελα» με διαφήμιση της γνωστής εταιρείας είχε παρκάρει επί ώρες στο προαύλιο του δημοτικού θεάτρου, δίπλα σε μια κατασκευή που έμοιαζε με εξέδρα. (σ.σ.Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη γύρω στις 5.00 το απόγευμα, δηλαδή έξι ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσης...) 





 
Το Δημοτικό Θέατρο μπορεί να είναι υπέροχο κτίριο, αλλά δεν κάνει για συνεντεύξεις Τύπου! 
Ούτε η αίθουσα του ισογείου, ούτε του πρώτου ορόφου δεν καλύπτει τις ανάγκες, καθώς δεν αρκεί να βάλεις κάποιες καρέκλες, ένα τραπέζι κι ένα αναλόγιο με μια μικροφωνική. Οι δημοσιογράφοι δεν έχουν που να ακουμπήσουν για να σημειώσουν όσα λέγονται στη συνέντευξη Τύπου. Και συνήθως δεν έρχονται για να σας βλέπουν και να τους βλέπετε, εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις. 
Είτε βρείτε άλλη αίθουσα ή διαμορφώστε κατάλληλα τον χώρο. (Το ίδιο ισχύει και για την Πινακοθήκη. Καλύτερη λύση είναι ίσως η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου).
Α, και κάτι τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό όταν καλείται σε συνέντευξη Τύπου καλό είναι να υπάρχει τουλάχιστον κανένα μπουκαλάκι με νερό, όπως έχουν όσοι είναι στο πάνελ. 
Αυτή είναι στοιχειώδης ευγενική υποχρέωση στους καλεσμένους 
(Το γράφω όσο πιο απαλά μπορώ...)

@ Αυτά και μ' άλλα απαξιώνεται το "εμβληματικό" Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, χωρίς να υπάρχει λόγος...