Latest News

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας των μαθητών του Μουσικού Σχολείου


Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας προγραμματίζουν για σήμερα οι μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, παρουσιάζοντας  σε μουσική συναυλία διαμαρτυρίας αποσπάσματα από την παράταση στην οποία... σημειώθηκε το πρωτοφανές ατύχημα με τον τραυματισμό τεσσάρων συμμαθητών τους από την κατάρρευση τμήματος της σκηνής κατά τη διάρκεια της πρόβας.

Το δυναμικό αγωνιστικό ραντεβού μετ' μουσικής  των μαθητών είναι  για τις 7.00 το βράδυ στο προαύλιο έξω από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και καλούν όλον τον κόσμο να πάει για συμπαράσταση καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί σχετική άδεια από το Δήμο Πειραιά 

Η οργή των μαθητών, γονεών και καθηγητών του Μουσικού Σχολείου Πειραιά όχι μόνο δεν λέει να κοπάσει για το πρωτόγνωρο ατύχημα μέσα στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης, αλλά πυροδοτήθηκε από χτεσινή συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος του ΟΠΑΝ στο Δημοτικό Ραδιόφωνο, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι τα παιδιά υποκινούνται από ...κόμματα!

Μήπως κάποιοι κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια;

''Ανεξάρτητα των ευθυνών που ο καθένας φέρει στο ατύχημα του δημοτικού θεάτρου, ο χαρακτηρισμός" υποκινουμενοι μαθητές" είναι πολύ υποτιμητικός τοσο για τον πολιτισμό όσο και για τη νεολαία που ο πρόεδρος και αντιδήμαρχος του ΟΠΑΝ φέρεται να εκπροσωπεί.Το μαθητικό κίνημα εχει γράψει πολλές σελίδες πρωτοπορίας και αντίστασης στην ιστορία της χώρας μας.Απο τα χρόνια της χούντας, τις εξεγέρσεις των μαθητών το 1999 με το συνθημα"Κατσε καλά Γερασιμε" ,τις καταλήψεις και τους συνεχείς αγώνες για ουσιαστικη παιδεία ,οι μαθητές ήταν το πιο δυναμικό και πρωτοποριακό μέρος των κοινωνικών και πολιτικών κινητοποιήσεων. Επιπλέον οι μαθητές έχουν δικαίωμα ψήφου από τα 17 τους χρόνια. Πώς μπορεί λοιπόν ο υπεύθυνος-πρόεδρος και αντιδήμαρχος να χαρακτηρίζει τους μαθητές υποκινουμενους;
Μήπως κάποιοι κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια;
Τα νιάτα δεν είναι μαριονέτες των κομμάτων. Τα νιάτα απαιτούν σεβασμό!Σημερα στις 7μμ συμπαραστεκόμαστε στα παιδιά μας,στον πολιτισμό, στο "αύριο" της πόλης μας.
Ακολουθει το δελτίο τύπου του μουσικού σχολείου Πειραιά.
ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Oι μαθητές και οι μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, διαμαρτυρόμαστε για την εγκληματική αμέλεια του Δήμου Πειραιά και του Δημοτικού Θεάτρου όσον αφορά την κατάρρευση μέρους της σκηνής κατά τη διεξαγωγή πρόβας του σχολείου μας.
ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ
Με αυτό το μήνυμα τα παιδιά μας θα προχωρήσουν σε συναυλία το Σάββατο 3/12/2022 στις 19:30 μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο, το κορυφαίο μνημείο του Πειραιά που θα έπρεπε να αποτελεί τον φυσικό χώρο ανάδειξης της συμβολής του Μουσικού Σχολείου στην πολιτιστική ζωή της πόλης.
Μετά το εξαιρετικά δυσάρεστο γεγονός του τραυματισμού τεσσάρων παιδιών και την έκθεση σε κίνδυνο των υπολοίπων μελών των μαθητικών μουσικών συνόλων και των καθηγητών που συμμετείχαν στην πρόβα, λόγω μη λήψης των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας από τους υπεύθυνους, τα παιδιά αποφάσισαν να παρουσιάσουν κομμάτια από την παράσταση "Από τη Σμύρνη στον Πειραιά" που ματαιώθηκε, αλλά αυτή τη φορά έξω από το Δημοτικό Θέατρο.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στηρίζει την απόφασή τους και θα συμμετέχει στην μουσική διαμαρτυρία.
Μέχρι στιγμής ο Δήμος Πειραιά δεν έχει απαντήσει στο αίτημα των παιδιών για άδεια παραχώρησης του προαυλίου χώρου ,κάτι που καθιστά την μαζική μας παρουσία ακόμη πιο αναγκαία.
Καλούμε τους γονείς ,τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς όλων των σχολικών μονάδων ,τους φορείς ,τα ΜΜΕ να στηρίξουν με την παρουσία τους την δράση των παιδιών.
Με εκτίμηση
ΤΟ ΔΣ