Latest News

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Τελικά, τι Δήμαρχο έχουμε στον Δήμο Πειραιά;





ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Ή  ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ  ΕΧΟΥΜΕ?


Το ρητορικό αυτό ερώτημα θέτει ο Δικηγόρος  Ιωάννης Καρδαράς, με αφορμή το θέμα  των καταπατημένων 140 στρεμμάτων  από τον ΟΛΠ (COSCOστο Παλατάκι, καθώς  ''μέχρι σήμερα  δεν έχει γίνει καμία ενημέρωση, ούτε ενέργεια διεκδίκησης παρότι συμπληρώνονται επτά χρόνια από την εκλογή του κου Δημάρχου''!

Ο ίδιος  εξηγεί :

''ΘΕΜΑ: ΠΑΛΑΤΑΚΙ

    Στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας στην συνεδρίαση του της 6-10-2021 θα συζητηθεί η « Έγκριση μνημονίου συνεργασίας Δήμου Πειραιά-ΟΛΠ ΑΕ για την κατασκευή με δαπάνες από τον ΟΛΠ (COSCO) πάρκου επιφανείας 8 ή 9 στρεμμάτων στην πύλη Ε12 στο ΠΑΛΑΤΑΚΙ στα πλαίσια της Εταιρικής Ευθύνης του προς την πόλη

·         Σε πρώτη φάση οποιοσδήποτε χώρος είναι δημόσιος και διαθέσιμος σε χρήσεις των πολιτών είναι σε θετική κατεύθυνση.

·         ΟΜΩΣ υπενθυμίζω ότι ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ έχει στην ιδιοκτησία του 140 στρέμματα στο «ΠΑΛΑΤΑΚΙ» της ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ τα οποία δηλώνει στο ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ  επ’ ονόματι  του και τα οποία είχαν παραχωρηθεί προ πολλών ετών στον Δημόσιο ΟΛΠ μόνο κατά χρήση τα δε τελευταία είκοσι χρόνια επανειλημμένα τίθεται από Δημοτικούς Συμβούλους ,παρατάξεις και πολίτες θέμα διεκδίκησης από τον Δήμο.

·         Πρίν ένα χρόνο για την διεκδίκηση της Δημοτικής έκτασης «ΠΑΛΑΤΑΚΙ» έχουν κοινοποιηθεί στον κ. Δήμαρχο:

α)  το από 4-8-2020 εξώδικο πολιτών (έκθεση επίδοσης 10186γ/4-8-2020)

β)  το από 12-11-2020 εξώδικο του υπογράφοντος (έκθεση επίδοσης 9294Δ/13-11-2020) στο οποίο ο Δήμος Πειραιά μου απάντησε εγγράφως ότι:   

«……. δόθηκε εντολή στις Υπηρεσίες του Δήμου για την αποτύπωση των διεκδικούμενων χώρων στο ΠΑΛΑΤΑΚΙ………»

και ότι «………. για τις δικαστικές και εξωδικαστικές ενέργειες του Δήμου που πρόκειται να δρομολογηθούν  θα γίνει ενημέρωση όλων των φορέων της πόλης και κάθε δημότη και πολίτη ………. ».

    Μέχρι σήμερα  δεν έχει γίνει καμία ενημέρωση ούτε ενέργεια διεκδίκησης!!!! παρότι συμπληρώνονται επτά χρόνια από την εκλογή του κου Δημάρχου!!!

    Αντίθετα στις 6-10-2021 προωθείται το «Μνημόνιο Συνεργασίας» με τον ΟΛΠ ΑΕ (COSCO) στο οποίο ο κος Δήμαρχος είναι διακαώς προσηλωμένος θέτοντας σε δεύτερη μοίρα το συμφέρον του Δήμου και των πολιτών.

 Ενσωματωμένη εικόνα

ΘΕΜΑ: ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΡΟΒΛΗΤΩΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΟΛΠ ΑΕ (COSCO)

 

Οι πολίτες του Περαιά και φορείς («ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΊΚΗΣ» –«ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ»-«ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ»-«ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ Α’ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ») έχουν προβεί με αναφορές, μηνύσεις , εξώδικα, προσφυγές στο  ΣτΕ και στα Δικαστήρια του Πειραιά ζητώντας από τα αρμόδια Υπουργεία και την Περιφέρεια την λήψη μέτρων (υδατοφράγματα σε ευρεία θαλάσσια κλίμακα πέριξ των εκτελούμενων χωματουργικών εργασιών στην θάλασσα στα 100 μέτρα από το «ΤΑΦΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ του ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ» και τα «ΚΟΝΩΝΕΙΑ ΤΕΙΧΗ» στην Πειραϊκή,  και την διενέργεια βιοχημικών αναλύσεων του θαλάσσιου ύδατος από Δημόσιο Φορέα (ΕΛΚΕΘΕ) και όχι ιδιωτικό) για την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των πολιτών.

·      Αν κάποιος επισκεφθεί τον  ιστότοπο του «Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης» θα διαπιστώσει ότι μετά από παρέμβαση του Δημάρχου κ. Κωσταντέλλου αλλά και του Δημάρχου Σαρωνικού κ. Φιλίππου υποχρεώθηκε η εργολήπτρια εταιρεία (ΤΕΚΑΛ ΑΕ  που κατά σύμπτωση είναι ανάδοχος και των έργων του ΟΛΠ ΑΕ):

(α) να τοποθετήσει τεραστίου εύρους υδατοπετάσματα αλλά και σε βάθος για την ανάσχεση της θολερότητας και της ρύπανσης των θαλασσίων υδάτων λόγω των εκτελούμενων μικρής κλίμακος έργων επέκτασης προβλητών στην Μαρίνα Βουλιαγμένης.

(β)  να διενεργούνται όλες οι μετρήσεις και οι δειγματοληψίες από τον Δημόσιο φορέα (ΕΛΚΕΘΕ) διεθνούς κύρους.

 Ενσωματωμένη εικόνα

Από όλα τα ανωτέρω μήπως γνωρίζει κάποια ή κάποιος τι έχει πράξει ο κ. Δήμαρχος του Πειραιά για την προστασία του περιβάλλοντος και την υγεία των πολιτών που να αντιστοιχεί με τις παραπάνω ενέργειες άλλων Δημάρχων?

     Ή

Ενσωματωμένη εικόνα
Είναι προνομιούχοι οι δημότες της Βουλιαγμένης έναντι των δημοτών του Πειραιά?

ΑΡΑ το ερώτημα «μήπως δεν έχουμε Δήμαρχο στον Πειραιά που να είναι  με τα συμφέροντα των πολιτών» εξακολουθεί να ισχύει''...

    

                          ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ 


ΠΕΙΡΑΙΑΣ- Καλά, χαρίζουν τα 140 στρέμματα στο Παλατάκι για μια παιδική χαρά της COSCO; [ΕΙΚΟΝΕΣ]