Latest News

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Ποιος κοροϊδεύει ποιον με τα νέα Δικαστήρια Πειραιά: Επιλέγουν ιδιωτικό ακίνητο, αποκλείουν δύο δημόσια


Απίστευτες κυβερνητικές μεθοδεύσεις διαφαίνονται στην επιλογή ακινήτου για τη μετεστέγαση των δικαστηρίων του Πειραιά.

Η λύση του πρώην εργοστασίου ΚΕΡΑΝΗ στην Πειραιώς που ανήκει σε ισραηλινό όμιλο επενδυτών που αγοράστηκε σε πλειστηριασμό  με χαμηλό τίμημα, φαίνεται πως προκρίθηκε για νέο δικαστικό μέγαρο.

Όπως αποκαλύπτει στο Reportaz Net, o δικηγόρος Πειραιά Γιάννης Καρδαράς, σε χθεσινή κυβερνητική σύσκεψη είχαν κληθεί Δικαστές και Δικαστικοί Υπάλληλοι του Πρωτοδικείου και Εφετείου Πειραιά χωρίς να έχει προσκληθεί ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά, προκειμένου να εξεταστούν οι τρεις επιλογές ακινήτων για την εγκατάσταση των Δικαστικών Υπηρεσιών σε νέο Δικαστικό Μέγαρο

Στη σύσκεψη επιλέχθηκε το ακίνητο ιδιωτικών συμφερόντων, ενώ αποκλείστηκαν τα άλλα δύο δημόσια ακίνητα (πρώην Ράλλειο που έχει παραχωρηθεί από το Δήμο Πειραιά και κτίριο του υπουργείου Οικονομικών στην Ακτή Κονδύλη στο λιμάνι Πειραιά).

Από αυτή την εξέλιξη διαφαίνεται ότι η Κυβέρνηση θεωρεί ως οικονομικά ασύμφορα τα δημόσια ακίνητα (η Ράλλειος είχε προσφερθεί  Δωρεάν  στο Ελληνικό Δημόσιο για 49 χρόνια ενώ το ακίνητο της Ακτής Κονδύλη ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών ) .

 Ο κάθε πολίτης ας εξάγει τα συμπεράσματα του.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΤΙ ΈΓΡΑΦΕ ΤΟ REPORTAZ NET

Ποιο θα είναι «Super Deal» με τα νέα Δικαστήρια Πειραιά: Τι παιχνίδι παίζεται με το πρώην κτήριο του "Κεράνη"

Δικαστήρια Πειραιά: "Κεράνης, θα λέτε και θα κλαίτε!

Το μετέωρο βήμα του νέου Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά - Στον "αέρα' τα δικαστήρια στο γιαπί της πρώην Ραλλείου - REPORTAZ NET