Latest News

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Τέσσερα χρόνια "φαγούρα" για τα νέα δικαστήρια Πειραιά - Τίποτα καινούργιο δεν είχε ν' ανακοινώσει ο Δήμαρχος

Από τον Κύρο Παληκάρη

Αδικαιολόγητη καθυστέρηση  εξακολουθεί να παρατηρείται στις διαδικασίες για την κατασκευή του νέου Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά στο γιαπί της...
πρώην Ραλλείου.


Αν και έχουν περάσει τέσσερα ολόκληρα χρόνια από την αποτροπή της μετεγκατάστασης των Δικαστηρίων στου «ΚΕΡΑΝΗ», ωστόσο επί της ουσίας ακόμα δεν έχει προχωρήσει το έργο και απλώς συνεχίζουν να γίνονται συναντήσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και δηλώσεις άνευ ουσίας και νοήματος.
"Είναι απαράδεκτο μια προσωρινή μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων Πειραιά να κρατάει δεκαετίες.  Η Δημοτική Αρχή, τον Αύγουστο του 2014, λίγο πριν αναλάβει τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους,  συναντήθηκε γι αυτό το θέμα με τον τότε Πρωθυπουργό και τον Υπουργό  Δικαιοσύνης... Δυστυχώς υπάρχει μία τρομακτική και ανεξήγητη καθυστέρηση  στο θέμα των δικαστηρίων ..." διαπίστωσε για μια ακόμη φορά ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, ο οποίος  φαίνεται πως δεν είχε να ανακοινώσει κάποιο νεώτερο για το νέο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης.
Μιλώντας στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά και το Πανεπιστήμιο Πειραιά στο Δημοτικό Θέατρο, επανέλαβε απλά ότι η μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων Πειραιά είναι ένα φλέγον  θέμα για την πόλη.

«Τα δικαστήρια στον Πειραιά είναι ακατάλληλα για τους δικαστές, για τους δικηγόρους, για τους δικαστικούς υπαλλήλους, για τους πολίτες και σε καμία περίπτωση δεν αρμόζουν αυτά τα κτήρια, σε  όλους όσοι συμβάλλουν ώστε να αποδοθεί η δικαιοσύνη» ανέφερε ο Δήμαρχος. Και χαρακτήρισε «απαράδεκτο» στο μεγάλο λιμάνι της χώρας, σε μια μεγάλη πόλη όπως ο Πειραιάς που διέρχονται εκατομμύρια κόσμου, που υπάρχει το ανοιχτό θέμα των ναυτικών δικαστηρίων,  να μην έχει  γίνει σχεδόν το παραμικρό βήμα τέσσερα χρόνια τώρα,  για να προχωρήσει η μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων Πειραιά στο κτήριο της πρώην  Ραλλείου. 

@ Με απλά λόγια,  μπορεί να έχουν κολλήσει  τα νέα δικαστήρια της πόλης αλλά συνεχίζεται το δούλεμα εν όψει της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης στο Δήμο Πειραιά...


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ