Latest News

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

Ημέρες Θάλασσας:Κουτσουρεμένο πρόγραμμα της πλάκας - Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ' αγόρι μου! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα "κουτσουρεμένο" πρόγραμμα, διάρκειας τεσσάρων ημερών, παρουσίασε σήμερα ο Δήμος Πειραιά στο πλαίσιο των "Ημερών Θάλασσα 2020" που...
είχαν αναβληθεί το Μάιο, λόγω κορωνοϊού αλλά τώρα αποφάσισε να τις διοργανώσει εν μέσω πανδημίας αδιαφορώντας για τους κινδύνους μετάδοσης του ιού στην πόλη. 

Το πρόγραμμα είναι λίγο πολύ ...της πλάκας και περιλαμβάνει περί τις 30 μικρές από κάθε πλευρά και άποψη εκδηλώσεις, εκ των οποίων ορισμένες αποτελούν διαφημιστικές συνεργασίες με ιδιωτικές επιχειρήσεις από τον τομέα της εκπαίδευσης, ενώ κάποιες άλλες είναι εκτός θέματος, καθώς δεν έχουν σχέση με τη... θάλασσα. (ΕΔΩ)

Το πιο γελοίο της υπόθεσης είναι ότι ο Δήμος Πειραιά θα καλεί τον κόσμο να πάει στις εκδηλώσεις, ενώ δεν θα επιτρέπεται να παραστούν πάνω από 50 άτομα λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή της μετάδοσης του κορωνοϊού. Αν και συνήθως στις "Ημέρες Θάλασσας" δεν παρίσταται  κανείς άλλος εκτός από τον Δήμαρχο μαζί με κάποια στελέχη της Δημοτικής Αρχής και υπαλλήλους του Δήμου που κάνουν υπερωρίες, και ορισμένα μέλη του ΔΣ από τον φορέα ή τον σύλλογο που συνδιοργανώνει την εκδήλωση. 

Για όσους δεν γνωρίζουν να θυμήσουμε πως οι "Ημέρες Θάλασσας" αποτελούν ένα πανηγύρι εκδηλώσεων που ξεκίνησε πριν από έξι χρόνια με πρωτοβουλία του τότε εντεταλμένου συμβούλου Πέτρο Κόκκαλη, με αφορμή τον εορτασμό της "Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2015" που πραγματοποίησε το βασικό συνέδριο στο Μέγαρο Μουσικής, αντί στον Πειραιά που υποτίθεται πως ήταν η τιμώμενη πόλη.

Από τότε κάποιοι στον Δήμο Πειραιά έχουν την εντύπωση ότι οι "Ημέρες Θάλασσας" αποτελούν "θεσμό" για την πόλη και αποφάσισε φέτος να διοργανώσει ξανά  παρά τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν για την αποτροπή μετάδοσης του κορωνοϊού με αποτέλεσμα να συνεδριάζει ακόμα το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά μέσω τηλεδιάσκεψης, χωρίς οι δημότες να έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις για όσα αποφασίζονται να γίνουν ή όχι στο Δήμο και και την πόλη του... 

 ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ









@Λα, λα, λα, λα, λα...