Latest News

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

Το παράδοξο με την ανο(η)σία της αγέλης στον Πειραιά: Ημέρες Θάλασσας και συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη!


Τη στιγμή που οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά συνεχίζουν να πραγματοποιούνται με τηλεδιάσκεψη, η Δημοτική Αρχή ετοιμάζεται να διοργανώσει τις εκδηλώσεις "Ημέρες Θάλασσας" ...

στην πόλη!


Όσο κι αν ακούγεται παράδοξο αυτό συμβαίνει στο Δήμο Πειραιά που δεν έχει ανακοινώσει ποτέ επισήμως κρούσματα στην πόλη παρά το γεγονός ότι αποτελεί "πύλη εισόδου" για τη διασπορά του κορωνοϊού, λόγω του λιμανιού με την επιστροφή των ταξιδιωτών από τα νησιά, όπως καταγράφονται σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά εξακολουθούν να γίνονται όπως όπως μέσω τηλεδιάσκεψης, με αποτελέσμα να περνούν στο ντούκου σημαντικά θέματα που αφορούν τη λειτουργία του Δήμου, αλλά και το μέλλον της πόλης.  Η συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη  μπορεί να ήταν μια λύση ανάγκης, ιδίως την περίοδο της καραντίνας, αλλά δεν δικαιολογείται έξι μήνες μετά να μην έχει βρεθεί ένας χώρος ώστε να μπορεί να συνεδριάσει κανονικά και με ασφάλεια το Δημοτικό Συμβούλιο, που αποτελεί ένα Σώμα περί των 50 ατόμων. Άλλωστε οι κατάλληλοι χώροι υπάρχουν για να γίνει μια ασφαλή συνεδρίαση όπως είναι για παράδειγμα το Δημοτικό Θέατρο ή ακόμη και το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.. 
Ωστόσο η έξαρση της πανδημίας φαίνεται πως αποτελεί πρόσχημα ή απλά βόλεμα για τη Δημοτική Αρχή (δεν έχει δώσει τη δυνατότητα παρακολούθησης των συνεδριάσεων ούτε στους διαπιστευμένους πειραϊκούς συντάκτες), ώστε να μην ενημερώνονται οι δημότες για όσα συμβαίνουν στο Δήμο και την πόλη τους. 

Ημέρες Θάλασσας
Την ίδια στιγμή, ο Δήμος Πειραιά προγραμματίζει να διοργανώσει για 6η χρονιά τις εκδηλώσεις  “Ημέρες Θάλασσας” που είχαν αναβληθεί τον περασμένο Μάιο λόγω κορωνοϊού. Μάλιστα η Δημοτική Αρχή έχει προσκαλέσει τους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, όπου παρουιαστεί το φετινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων,  που προγραμματίζονται από 17 έως 20 Σεπτεμβρίου. (σ.σ. Το πρόγραμμα φαίνεται να είναι κουτσουρεμένο, όπως προκύπτει τουλάχιστον από την χρονική διάρκεια των εκδηλώσεων)

Μπορεί οι Ημέρες Θάλασσας να μην έχουν καταφέρει ποτέ να συγκεντρώσουν κόσμο, με εξαίρεση το πάρτι στην Τρούμπα, αλλά και πάλι  πραγματικά απορεί κανείς ποιος είναι ο λόγος να πάρει το ρίσκο για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων με ορατό τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού στην πόλη εν μέσω πανδημίας. Την στιγμή, μάλιστα, που υπάρχουν ακόμη περιοριστικά μέτρα στην Αττική και η Περιφέρεια έχει αναβάλλει όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ έχει ακυρωθεί ακόμη και η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που αποτελεί πλήγμα για την οικονομική ζωή του τόπου.
Πόσο μάλλον για τις  "Ημέρες Θάλασσας" που θα μπορούσαν να μην γίνουν φέτος και μάλλον δεν έλειπαν σχεδόν από κανένα δημότη του Πειραιά. 

@ Με απλά λόγια, το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά δεν συνεδριάσει κανονικά με το πρόσχημα της έξαρσης κρουσμάτων του κορωνοϊού, αλλά δεν έχει πρόβλημα να διοργανώσει εκδηλώσεις "Ημέρες Θάλασσας" εν μέσω πανδημίας παρά τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία!  
Μήπως ο Πειραιάς έχει αποκτήσει την ανο(η)σία της αγγέλης;