Latest News

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Ημέρες Θάλασσας, Ημέρες Χαράς στον Πειραιά (βίντεο+εικόνα)

Με μεγάλη χαρά μαθαίνουμε πως οι Ημέρες Θάλασσας θα γίνουν πλέον ετήσιος θεσμός στο...
Δήμο Πειραιά.

Το ανακοίνωσε ο  Εντεταλμένος Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Πέτρος Κόκκαλης, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά και με τη συμμετοχή φορέων της πόλης, στη Δημοτική Πινακοθήκη.
Σε ένα χαιρετισμό που δεν τον λες σύντομο αφού είναι 2370 λέξεις το δελτίο τύπου, ο πλέον αρμόδιος Πέτρος Κόκκαλης ανέπτυξε τον τρόπο συνεργασίας Δήμου και Φορέων, ώστε να γίνουν πλέον ετήσιος θεσμός οι Ημέρες Θάλασσας στον Πειραιά.
Στην εκδήλωση έκανε έναν απολογισμό των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας, χωρίς όμως να δώσει για μια ακόμη φορά οικονομικά στοιχεία για το πόσο κόστισαν οι Ημέρες Θάλασσας, κάτι που μάλλον θα γίνει σε κάποιο δημοτικό συμβούλιο. 
Άλλωστε, το κοινό της συγκεκριμένης εκδήλωσης δεν ήταν το πλέον κατάλληλο, από την στιγμή μάλιστα που ζήτησε από τους εκπροσώπους των φορέων της πόλης και της ναυτιλίας, προτάσεις και ιδέες για να εμπλουτιστούν οι Ημέρες Θάλασσας που θα γίνονται πλέον κάθε χρόνο στην πόλη. 
Επιγραμματικά, ο Πέτρος Κόκκαλης τόνισε μεταξύ άλλων:
# Φέτος είναι χρονιά Ποσειδωνίων, 6-10 Ιουνίου και αυτό να το λάβουμε υπόψη μας. Τα Ποσειδώνια λοιπόν, όπου για πρώτη φορά συμμετείχε ο Δήμος Πειραιά είχαν 735 συμμετοχές στον θαλάσσιο τουρισμό, που αυτό για τα Ποσειδώνια κυρίως σημαίνει κρουαζιερόπλοιο. 
# Το συνέδριο έγινε στο Μέγαρο Μουσικής γιατί δεν υπήρχε κατάλληλος χώρος να γίνει στον Πειραιά.
# Έγιναν 106 δράσεις σε 65 σημεία από 70 φορείς. Να ξαναπώ τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες. Ήταν πράγματι κάτι που δεν είχε ξαναγίνει στην πόλη, με τα αδύναμα του σημεία και τις επιτυχίες τους. 
 #Στα 65 σημεία που έγιναν οι εκδηλώσεις, από μπαρ μέχρι μουσεία και από πλατείες μέχρι την ιχθυόσκαλα. Έγιναν 19 συναυλίες, 17 εκθέσεις, 10 ξεναγήσεις, 9 παραστάσεις – πάρτυ, 9 αθλητικές δράσεις, 22 παρουσιάσεις και διαλέξεις, 5 γαστρονομικές δράσεις, 4 δράσεις για το παιδί, 3 διαγωνισμοί και 8 δράσεις άλλων κατηγοριών.
#22 σεμινάρια,  πανευρωπαϊκό ρεκόρ δράσεων. Το Blue Growth ήταν το κομμάτι που είχε να κάνει με την καινοτομία και τους διαγωνισμούς που έγιναν για  το  shipping, για την κρουαζιέρα. Είχαμε 75 συμμετοχές, 14 startups που είναι μικρές ομάδες που αναπτύσσουν προϊόντα και υπηρεσίες, είναι αυτό που λέμε οι νεοφυής επιχειρήσεις και 9 βραβεία.
#Πάνω από 170 εθελοντές συμμετείχαν, εκτός από τη συμμετοχή των δικών σας μελών. Είχαμε 520 δημοσιεύσεις στις 13 ημέρες. Είχαμε σε 186 Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης προβολή και σίγουρα δεν είναι πλήρης ο αριθμός, γιατί αυτό δεν μετριέται πολύ εύκολα και 21 χορηγούς επικοινωνίας.
(σ.σ. Εκτός από το Reportaz Net)
#Στο site που δημιουργήσαμε για εκείνες τις ημέρες και στις 20 ημέρες που μετρήσαμε είχαμε 25.000 επισκέπτες, λιγότερους βέβαια σε ψηφιακό περιβάλλον τελικά από όσους επισκέφτηκαν φυσικά τις εκδηλώσεις. Είναι σημαντικό ότι δεν είχαμε και έναν τρόπο να καταγράψουμε τελικά το αποτύπωμα, δηλαδή πραγματικά δεν γνωρίζουμε – και ίσως θα έπρεπε να είχαμε φροντίσει να το κάνουμε – πόσοι άνθρωποι ήρθαν ως θεατές, ως επισκέπτες στην πόλη.
Βέβαια, στα διεθνή μέσα, στο google, ήταν τεράστιο το αποτύπωμα. (σ.σ. Εκτός από το Reportaz Net)
#Δεν υπήρχε πραγματικά ένας σοβαρός προϋπολογισμός  μέχρι να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε κάποιες πωλήσεις. Αυτό αναγκαστικά «πληγώνει» τη διαφήμιση η οποία είναι ένα ακριβό σπορ ακόμα, σε φυσικό επίπεδο, γιατί σε διαδικτυακό είναι πιο εύκολο. Προσεχώς, έχουν τραβηχτεί πλάνα για να βγει μια ταινία που δείχνει  όλη την προετοιμασία που έγινε εκείνες τις ημέρες και είναι ντοκιμαντέρ με την έννοια ότι έχει αρχή, μέση τέλος, έχει μια σκηνοθετική άποψη και νομίζω ότι θα είναι ωραίο όταν ολοκληρωθεί».
Στη συνέχεια, ο Πέτρος Κόκκαλης έκανε ειδική αναφορά στις δράσεις για το 2016:
«Για το μέλλον, νομίζω, ότι όλη αυτή η πλατφόρμα  εκδήλωσης μας έδωσε μια δυνατότητα για την πόλη μας και για όλους μας. Μας έδωσε τη δυνατότητα να έχουμε έναν κοινό στόχο για την πόλη, νομίζω ότι αυτό μας βοηθά για να συγκροτηθούμε και να προχωράμε μπροστά.  Είναι χωρίς αμφιβολία η δύναμη της πόλης. Είναι ο βαθμός της συνεργασίας ανάμεσα στους ανθρώπους της πόλης. Οι πόλεις δεν αποτελούνται από νησιά κατοίκων, αποτελούνται από το σύνολο των κατοίκων και μέσα από αυτήν την συνεργασία είναι που μπορεί να προχωρήσει μπροστά. Πήγαμε καλά, μπορούμε να πάμε πολύ καλύτερα. Να σκεφτούμε πως μπορούμε.
Καταρχήν για το 2016 συμβαίνουν δυο γεγονότα τα οποία θα πρότεινα εγώ αν συμφωνείτε κι εσείς να δώσουμε μια μεγαλύτερη εστίαση. Τα δυο γεγονότα αυτά είναι τα Ποσειδώνια. Τα μεγάλα Ποσειδώνια που είναι για την ναυτιλία  – γιατί είναι και τα μικρά που είναι τουριστικά-. Τα Ποσειδώνια είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο έκθεση και συγκέντρωση εταιρειών ναυτιλίας. Γίνονταν παραδοσιακά στον Πειραιά, αλλά τα τελευταία χρόνια έχουν μεταφερθεί στο αεροδρόμιο όπου χρησιμοποιεί η έκθεση 30.000 τμ εκθεσιακού χώρου, που δεν έχουμε εδώ στον Πειραιά. Παρ όλα αυτά η διοργάνωση των Ποσειδωνίων αν και σε καμία περίπτωση δεν είναι έτοιμη να επιστρέψει την έκθεση στον Πειραιά, θέλει να δούμε μαζί, να δούμε με ποιόν τρόπο μπορούμε να κάνουμε γεγονότα στον Πειραιά και να συνδέσουμε τα Ποσειδώνια με τον Πειραιά όπου είναι η κοιτίδα τους.
Το άλλο σημαντικό κομμάτι είναι τα 100 χρόνια της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, τα 100 χρόνια της οργάνωσης της Ελληνικής ναυτιλίας. Επειδή υπάρχει και μια διχογνωμία αν η ποντοπόρος ναυτιλία είναι κομμάτι της γαλάζιας ανάπτυξης ή όχι. Η αλήθεια είναι ότι οι ημέρες θάλασσας είχαν αρχίσει ως ημέρες ναυτιλίας αλλά έγιναν ημέρες θάλασσας. Νομίζω ότι φέτος μπορούμε λίγο περισσότερο να εστιάσουμε, να αναδείξουμε την ναυτιλία.»
Καταλήγοντας ο Πέτρος Κόκκαλης αναφέρθηκε στον θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης και στη σύνταξη του φακέλου της υποψηφιότητας του Πειραιά, λέγοντας : "Το καινούργιο γεγονός που έχουμε μπροστά μας είναι, ότι έχει αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο να συντάξει την υποψηφιότητα της πόλης μας για το 2021".
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ 1

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ