Latest News

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

"Ντρίμπλα" Μώραλη για τα νέα Δικαστήρια του Πειραιά - Έριξε άλλη πρόταση μετά από 3,5 χρόνια καθυστερήσεων


Από τον Κύρο Παληκάρη
Νέο "τελεσίγραφο" προς το υπουργείο Δικαιοσύνης έστειλε ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης για την καθυστέρηση στο θέμα της δημιουργίας του νέου Δικαστικού Μεγάρου...
του Πειραιά.
 Μιλώντας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά ο Δήμαρχος παραδέχτηκε ότι δεν έχει γίνει τίποτα για τα νέα δικαστήρια στο γιαπί της πρώην Ραλλείου στο κέντρο της πόλης.
"Έχουν περάσει ήδη 3,5 χρόνια και δεν έχει γίνει το παραμικρό βήμα. Είτε κάποιοι δεν θέλουν να γίνουν τα δικαστήρια είτε δεν υπάρχουν τα λεφτά και λένε ψέμματα ότι θα διατεθούν 15 εκατομμύρια ευρώ για την υλοποίηση του έργου. Ακόμα και τώρα να ξεκινήσουν χρειάζονται τουλάχιστον άλλα πέντε χρόνια για να ολοκληρωθούν οι εργασίες. Δηλαδή, συνολικά θα φθάσουμε  τα 8,5 χρόνια... " ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Μώραλης. Μάλιστα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να φέρει θέμα σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. για αναστολή της προηγούμενης απόφασης να δοθεί το κτίριο στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο ακόμα δεν έχει αποδεχθεί επισήμως την παραχώρηση της πρώην Ραλλείου, προκειμένου να γίνουν τα νέα δικαστήρια.
Όμως δεν έμεινε εκεί κι έριξε μια νέα πρόταση για δημιουργία νέων δικαστηρίων σ' άλλο κτίριο που δεν ανήκει καν στον Δήμο Πειραιά. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε κτίριο του Υπουργείου Οικονομικών, όπου καλύπτει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο στην Ακτή Κονδύλη κοντά στο λιμάνι του Πειραιά και στεγάζεται μόνο το Χημείο του Κράτους με περίπου 40 υπαλλήλους).
"Ας φτιάξουν εκεί τα νέα δικαστήρια και να μας αποδεσμεύσουν το κτίριο της πρώην Ραλλείου, όπου υπάρχουν πιο συμφέρουσες προτάσεις για την αξιοποίησή του..." υποστήριξε ο Δήμαρχος, ο οποίος έριξε για πρώτη φορά στο "τραπέζι" τη συγκεκριμένη πρόταση μετά από 3,5 χρόνια καθυστερήσεων. 
@ Με απλά λόγια, το σίριαλ - κωμωδία με τα νέα δικαστήρια της πόλης αναμένεται να έχει πολλά επεισόδια ακόμα εν όψει και της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης στο Δήμο Πειραιά...
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ