Latest News

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής και συλλήψεις για την επίθεση στο στέκι Φαβέλα στον Πειραιά

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής βρίσκεται τις τελευταίες ώρες σε εξέλιξη στην Αττική και ήδη έχουν γίνει....
έξι συλλήψεις για επιθέσεις με εκρηκτικούς και εμπρηστικούς μηχανισμούς σε  χώρους αντιεξουσιαστών.
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για την εξάρθρωση ομάδας ακροδεξιών που ευθύνεται για σειρά επιθέσεων.
Αλλες πληροφορίες, ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής, θέλουν να έχουν εντοπιστεί και ποσότητες εκρηκτικών. Ταυτόχρονα διενεργούνται και κατ΄οίκον έρευνες.
Αστυνομική πηγή αναφέρει ότι πρόκειται για ομάδα η οποία φέρεται να έχει αναλάβει την ευθύνη για τουλάχιστον 15 εμπρηστικές επιθέσεις.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν βρεθεί εκρηκτικά, βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για άτομα που συμμετέχουν σε ακροδεξιές ομάδες και θεωρούνται ύποπτοι για τις επιθέσεις σε στέκια αναρχικών σε καταλήψεις και στις πρόσφατες επιθέσεις σε Φαβέλα και σε καταλήψεις αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας και στην επαρχία από το καλοκαίρι.
Να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί επιχειρούν την ταυτοποίηση ενός ατόμου που ανήκει σε ακροδεξιά ομάδα  για την επίθεση από τουλάχιστον δέκα εθνικιστές στον κοινωνικό χώρο «Φαβέλα», το απόγευμα της 25ης Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας από τους δράστες φέρεται να έχει αναγνωριστεί από έναν εκ των δικηγόρων που βρίσκονταν μέσα στον στο αναρχικό στέκι τη στιγμή της επίθεση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό της συνηγόρου της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερίας Τομπατζόγλου. 
Οι αστυνομικοί έχουν θέσει στο επίκεντρό τους την αναζήτηση βιντεοληπτικού υλικού που ενδεχομένως να βοηθούσε στην τελική αναγνώριση των δραστών, οι οποίοι φορούσαν κράνη μοτοσυκλέτας, ωστόσο είχαν ανοιχτό το κάλυμμα του προσώπου.
Όπως ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ, αργότερα θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση.