Latest News

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2025

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Συνελήφθησαν οι Έλληνες ιδιοκτήτες φορτηγού πλοίου - Μετέφερε 4,5 τόνους κοκαΐνης (BINTEO)

 


Στη σύλληψη τριών Ελλήνων που συνδέονται με την ιδιοκτησία του «Blume», φορτηγό-πλοίο το οποίο είχε κατασχεθεί...τον Ιανουάριο του 2023 από τις ισπανικές Αρχές με φορτίο-μαμούθ κοκαΐνης, προχώρησε το Λιμενικό, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (16/7).

Ειδικότερα, οι συλλήψεις – δύο ανδρών και μίας γυναίκας – πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη (15/7), κατόπιν ενταλμάτων, στο πλαίσιο πολύμηνης έρευνας που συντόνισε η Δίωξη Ναρκωτικών του Λιμενικού Σώματος, με τη συνδρομή της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν, την Τετάρτη (16/7), στον ανακριτή Πειραιά, από τον οποίο έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν την Παρασκευή (18/7).

Ύστερα από πολύμηνες διεθνείς ανταλλαγές πληροφοριών, οι ελληνικές Αρχές κατέληξαν στους φερόμενους ως εμπλεκόμενους: Έναν 26χρονο που εμφανίζεται ως εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, έναν συγγενή του και μία υπάλληλο της εταιρείας. Η υπόθεση θεωρείται από τις μεγαλύτερες διασυνοριακές υποθέσεις ναρκωτικών με ελληνική εμπλοκή τα τελευταία χρόνια.