Latest News

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023

"Reportaz Net"! - Το site που διαβάζουν στον Πειραιά και όχι μόνο... (ΕΙΚΟΝΕΣ + ΒΙΝΤΕΟ)






Δεκά τέσσερα χρόνια ζωής συμπληρώνει φέτος το Reportaz Net που γιορτάζει τα...
γενέθλιά του!

Ήταν το 2009, όταν βγήκε στον "αέρα" η πρώτη ανάρτηση, κάνοντας διακοπές σ' ένα πανέμορφο ελληνικό νησί.
Από τότε πέρασαν 14 χρόνια και "όλα τριγύρω αλλάζουν κι όλα τα ίδια μένουν"! 
Τόσο στο διαδίκτυο, όσο και στην Ελλάδα. Κάτω στον Πειραιά ξ
εκινήσαμε με δήμαρχο τον Παναγιώτη Φασούλα, συνεχίσαμε με τον Βασίλη Μιχαλολιάκο και τώρα με τον Γιάννη Μώραλη...

Αυτούς μπορεί να τους στεναχωρούμε περισσότερο με την κριτική, χωρίς να σημαίνει ότι έχουμε κάτι προσωπικό και το εννοούμε. Πάντα κρίνουμε όσα κάνουν ή δεν κάνουν στην πόλη.
 (Αν κι όσο καιρό είναι δήμαρχοι ενοχλούνται τόσο, και μάλλον δεν μπορούν να το καταλάβουν..) 
Όλο αυτό το διάστημα, κάτω στο λιμάνι βγήκαν κι άλλες ιστοσελίδες. Κάποιες σταμάτησαν να υπάρχουν για διάφορους λόγους κι άλλες λειτουργούν με το δικό τους τρόπο. 
Τάραξε τα νερά στο λιμάνι...
Κατά γενική ομολογία, όμως, το Reportaz Net τάραξε τα νερά στο λιμάνι πριν από δώδεκα χρόνια, όταν έκανε την εμφάνισή του με την μορφή blog. Μέχρι τότε υπήρχαν κάποιες αδιάφορες ιστοσελίδες που "ανέβαζαν" δελτία τύπου και ανακοινώσεις, λειτουργώντας -συνήθως με το αζημίωτο- ως γραφεία τύπου δήμων και οργανισμών.
Έτσι το νέο blog ξεχώρισε σε χρόνο ρεκόρ, διαδόθηκε από στόμα με στόμα κι έγινε σημείο αναφοράς με επίκεντρο το Δήμο Πειραιά. 
Κι αυτό δεν ήταν τυχαίο. Είχε παρασκήνιο και αποκαλύψεις με άποψη και χιούμορ για πρόσωπα και γεγονότα, αλλά πάνω απ' όλα ήταν διαφορετικό απ'ο όλα τα άλλα sites.  (Ήταν το πρώτο στο λιμάνι που έβγαλε ραδιόφωνο στο διαδίκτυο κι "ανέβαζε" αναρτήσεις με βίντεο κ.α.) 
Παράλληλα πρόσφερε έγκυρη ενημέρωση με πολλές αποκαλύψεις. Πολλοί προσπάθησαν, κατά καιρούς, να μιμηθούν το στυλ γραφής και κριτικής σε πρόσωπα και γεγονότα, αλλά ήταν κακές απομιμήσεις και δεν είχαν καμία τύχη. Εγκατέλειπαν γρήγορα την προσπάθεια, γιατί οι αναγνώστες τους έπαιρναν χαμπάρι και τους γύριζαν την πλάτη. Άλλοι άργησαν να καταλάβουν ότι το τοπίο είχε αλλάξει, αλλά το πουλί είχε πετάξει μαζί και οι...αναγνώστες. 
(Για να μην πούμε και για όσους διέδιδαν ότι είτε ήταν δικό τους το site ή έλεγαν ότι το έχουν άλλοι που δεν είχαν καμία σχέση...). 
Το Reportaz Net παραμένει εδώ και κλείνει το μάτι σ' όσους μπαίνουν και το διαβάζουν καθημερινά.  Δέκα χρόνια μετά, συνεχίζουμε χωρίς να υπάρχει ούτε μια μέρα που να μην έχουμε γράψει κάτι.  Συνολικά μιλάμε για κοντά στις 95.000 δημοσιεύσεις! 
( Όποιος έχει ασχοληθεί με το σπορ κι έχει blog ή site, τότε μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει να δημοσιεύεις κάθε μέρα κάτι, όπου κι αν βρίσκεσαι εδώ και δέκα χρόνια).

Το Reportaz Net διαβάζεται...


Το 
Reportaz Net ήταν αιτία ν' αποκτήσουμε νέους φίλους-αναγνώστες. Η παρέα μεγαλώνει όσο περνάει ο καιρός, καθώς στους παλαιούς φίλους έρχονται να προστεθούν νέοι αναγνώστες.
Ο αριθμός των επισκέψεων αυξάνεται συνεχώς τα τελευταία τρία χρόνια που από προσωπικό blog μεταμορφώθηκε σε ενημερωτικό site, έχοντας κατά μέσο όρο 12-15.000  την ημέρα και συνεχίζει να ανεβαίνει κάθε μήνα!
 Mε σταθερή ανοδική πορεία από τον Ιούνιο του 2016 και στόχο όλων των συνεργατών της συντακτικής ομάδας να πάμε ακόμη ψηλότερα στο μέλλον.
Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ο χρόνος παραμονής του κάθε αναγνώστη είναι περί τα 20, 30 λεπτά!
Αν λάβει κανείς υπόψη του ότι κατά μέσο όρο γίνονται περί τις 20 αναρτήσεις την ημέρα, τότε αντιλαμβάνεται ότι διαβάζονται σχεδόν όλα τα θέματα!
Την ώρα που οι υπόλοιπες πειραϊκές ιστοσελίδες έχουν χρόνο παραμονής του επισκέπτη από 1,5 λεπτό έως δύο με τρία λεπτά το πολύ. 
(Δηλαδή,  είναι πραγματικά να απορεί κανείς τι προλαβαίνουν και διαβάζουν οι επισκέπτες που μπαίνουν, ρίχνουν μια ματιά και πάνε... για άλλα)!
Για να φανταστεί κανείς ότι τα μεγάλα ειδησιογραφικά sites με εκατοντάδες αναρτήσεις την ημέρα έχουν περί τα 6 με 7 λεπτά παραμονής επισκέπτη, ενώ ακόμα και στο δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης facebook ο μέσος όρος παραμονής είναι περί τα 10 λεπτά. ΄

Ένα ευχαριστώ...

Όλους αυτούς μπορεί να μην τους γνωρίζουμε προσωπικά, αλλά τους θεωρούμε "δικούς" μας ανθρώπους.  Τους ευχαριστούμε από καρδιάς  που διαβάζουν το Reportaz Net και ιδίως όσους στέλνουν μηνύματα με θέματα, αν και δεν μπορούμε ν' ανεβάζουμε όλα στη σελίδα ή να αργούμε να απαντήσουμε σε κάποιες περιπτώσεις 
Μα πάνω απ' όλα ευχαριστούμε για τα καλά τους λόγια και τους υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να  κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να τους κρατάμε παρέα για πολύ καιρό...
(Κάποια στιγμή θα γράψουμε και για όσους έχουν βοηθήσει με τον τρόπο τους το site και θέλουμε να αναγνωρίσουμε δημόσια την προσφορά τους, αν και ίσως ορισμένοι δεν θα το ήθελαν...) 
Φυσικά ορισμένες αναρτήσεις μπορεί να έχουν "ενοχλήσει" ορισμένους που ενδεχομένως νομίζουν

ότι τους αδικούν, αλλά ο καθένας μπορεί να έχει τη δική του άποψη για τα πράγματα.
 Όσοι θέλουν πάντως μπορούν σε κάθε περίπτωση, αν θέλουν να στείλουν e-mail στη διεύθυνση: 


(Αν πάλι δεν θέλουν, δεν πειράζει, καλή καρδιά βρε...) 


@  Άντε και του χρόνου και χαρούμενα γενέθλια στο "Reportaz Net" !

https://www.facebook.com/ReportazNet/