Latest News

Κυριακή 5 Μαΐου 2024

Δολοφονία Λυγγερίδη στου Ρέντη: Ποιος ο ρόλος του 41χρονου που εργαζόταν στο Δήμο Πειραιά - «Αστυνομικοί βοήθησαν στην φυγάδευση οπαδών του Ολυμπιακού» -

 Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση της εν ψυχρώ δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη»... στου Ρέντη.

Δύο θέματα προς διερεύνηση προκύπτουν μέσα από τη δικογραφία που σχηματίστηκε μετά τη δολοφονική επίθεση της 7ης Δεκεμβρίου 2023, έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, με θύμα τον αστυνομικό Γιώργο Λυγγεριδη.

Το ένα αφορά το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος τη «λεύκανση» δηλαδή των όσων φέρεται να αποκόμιζαν ηγετικά στελέχη των οπαδών από εισιτήρια που πουλούσαν με «καπέλο», εράνους και προσκλήσεις.

Γιώργος Λυγγερίδης: Η κατάθεση αστυνομικού που ανάβει φωτιές

Το άλλο αφορά κατάθεση αστυνομικού που βρισκόταν στου Ρέντη, ο οποίος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο, εκείνο το μοιραίο βράδυ, συνάδελφοί του να «διευκόλυναν» τη διαφυγή εμπλεκομένων.

ADVERTISEMENT

«Περιήλθαν στην αντίληψή μου λεγόμενα και πληροφορίες περί φυγάδευσης οπαδών του Ολυμπιακού από υψηλόβαθμους αστυνομικούς, κυρίως πριν γίνει ο πλήρης αποκλεισμός και παρευρεθούν πολλές αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο.

Παρ’ όλα αυτά, στο σημείο που βρισκόμουν εγώ όλες τις ώρες παραμονής μου δεν κατάφερα να διαπιστώσω κάτι τέτοιο.

Προκειμένου να δικαιολογήσω τα λεγόμενά μου, ώστε να προχωρήσουμε σε αποδείξεις και όχι σε εικασίες προτείνω να γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου σε όσους παρευρίσκονταν εκείνη την ημέρα στο κλειστό γυμναστήριο “Μελίνα Μερκούρη” από την αρχή που έγινε η επίθεση στις διμοιρίες μέχρι την πλήρη αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων και των προσαχθέντων, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και εμού του ίδιου, έτσι ώστε να φανεί η αλήθεια εάν οποιοσδήποτε αστυνομικός μίλησε με οποιονδήποτε είχε συμφέρον να φυγαδευτούν ή να μη βρεθούν οι ένοχοι συμμετέχοντες στη δολοφονική ενέργεια εναντίον του συνάδελφου μας», φέρεται να κατέθεσε ο αστυνομικός, σύμφωνα με την Real News.

(…) Το τελευταίο διάστημα διεξάγεται στο εσωτερικό της ΕΑ.ΑΣ. μια άτυπη έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν αστυνομικοί είχαν την οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση, κυρίως ενημερώνοντας συγκεκριμένους ανθρώπους για την πορεία των ερευνών, με αποτέλεσμα να τους δοθεί η ευκαιρία να αποφύγουν τις επικείμενες συλλήψεις.»

Δολοφονία Λυγγερίδη στου Ρέντη: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. υψηλόβαθμο στέλεχος της Θύρας 7 που συνομιλεί με τη Διοίκηση 

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται από την Τετάρτη (1/5) ηγετικό στέλεχος της Θύρας 7.

Ηγετικό στέλεχος του πυρήνα της εγκληματικής οργάνωσης για τη δολοφονία του άτυχου αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη, φέρεται να είναι ο 41χρονος που συνελήφθη την Τετάρτη στην περιοχή του Κορυδαλλού από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους.

Όπως αναφέρεται γι’ αυτόν στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. ο 41χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης «παρίσταται στους αγώνες της ομάδας του Ολυμπιακού, σε όλα τα αθλήματα και βρίσκεται συνήθως στον αγωνιστικό χώρο φορώντας διαπίστευση, ενώ συνομιλεί και με άτομα που ανήκουν στην Διοίκηση του Ολυμπιακού».

Δολοφονία Λυγγερίδη στου Ρέντη: Ποιος ο ρόλος του 41χρονου

Με βάση όσα προέκυψαν από την προανάκριση ο συλληφθείς όχι μόνο πρόκειται για ένα από τα ηγετικά στελέχη, αλλά φέρεται να ηγείται των οπαδών του Ολυμπιακού που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Κορυδαλλού και παράλληλα να εμφανίζεται να έχει συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων σχετικά με την εκδήλωση επεισοδίων, συμμετέχοντας τις περισσότερες φορές σε αυτά.

Σύμφωνα και πάλι με το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. ο ίδιος «είναι από τους κύριους υπεύθυνους μαζί με την υπόλοιπη ηγετική ομάδα για την μεταφορά και ανάρτηση των πανό των οπαδών του Ολυμπιακού. Επίσης, στο Κ.Γ. Μελίνα Μερκούρη, ελέγχει τα εισιτήρια των οπαδών του Ολυμπιακού και αποφασίζει ποιος θα εισέλθει στο γήπεδο».

Ακόμα και σε περιπτώσεις που δεν έχει συμμετάσχει ο ίδιος σε αξιόποινη πράξη, όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί «ως ηγέτης της οργάνωσης προσπαθεί να δώσει “λύσεις” και παρεμβαίνει προκειμένου να καταφέρει να αθωώσει τους συμμετέχοντες-οπαδούς του Ολυμπιακού στις επιθέσεις, προσφέροντας χρήματα σε παθόντες οπαδικών επιθέσεων».



Κατά την αγωνιστική περίοδο 2019 και 2020, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, προτάθηκε από την Π.Α.Ε. Ολυμπιακός και έλαβε την ιδιότητα του S.L.O., ενώ με βάση τα στοιχεία που τηρούνται στο «ΕΡΓΑΝΗ» εμφανίζεται ότι από την 01/06/2022 ο 41χρονος άρχισε να εργάζεται στον Δήμο Πειραιά.

Μάλιστα, ο ίδιος μαζί με άλλους δύο που έχουν συλληφθεί θεωρούνται από τις Αρχές ως ηγετικό σύνολο που αποτελούσε τον πυρήνα της οργάνωσης, πάνω στον οποίο στηριζόταν η αδιάλειπτη και συνεχής δράση της. Αυτοί φέρονται να επέλεγαν τους στόχους, να σχεδίαζαν και να οργάνωναν την εγκληματική δραστηριότητα, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο και κατά το εκτελεστικό στάδιο, με φυσική και καθοδηγητική παρουσία σε όλες σχεδόν τις έκνομες ενέργειες.