Latest News

Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Τραγωδία στον Πειραιά: Ένας νεκρός από την κατάρρευση του κτηρίου στο Πασαλιμάνι - «Πήδηξε στο φορτηγό για να σωθεί και τον πλάκωσαν τα μπάζα» (ΕΙΚΟΝΕΣ)



 Τραγική κατάληξη είχε η κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά νωρίτερα το πρωί της Τρίτης καθώς οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για... έναν νεκρό.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 31χρονος ήταν ειδικός φρουρός και υπηρετούσε στην Άμεση Δράση. Την ώρα της κατάρρευσης του κτιρίου πήδηξε στην καρότσα ενός φορτηγού με αποτέλεσμα να καταπλακωθεί από τα δομικά υλικά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συνολικά στο κτήριο βρίσκονταν εννέα εργάτες την ώρα της κατάρρευσης με τους τρεις εξ αυτών να τραυματίζονται ελαφρά από τα μπάζα που προκάλεσε η κατάρρευση.

Μετά την εξέλιξη αυτή οι αστυνομικοί του ΑΤ Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά που έχουν αναλάβει την προανάκριση προσήγαγαν τον εργολάβο και εργάτες που βρίσκονταν στο κτήριο στο οποίο εκτελούνταν εργασίες.

Το εγκαταλελειμμένο κτήριο βρίσκεται επί της οδού Νεωρίων στο Πασαλιμάνι και σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική, εκτελούνταν σε αυτό εργασίες.


Σύμφωνα με την κάτοικο, ο άτυχος αστυνομικός «πήδηξε από το κτήριο στο φορτηγό για να σωθεί και καταπλακώθηκε από τα μπάζα που έπεφταν».

«Ακούσαμε έναν θόρυβο, δεν μπορούσα να καταλάβω τι έγινε, νόμιζα ότι ήταν μπάζα που έπεφταν από σωλήνα. Είδα τη σκόνη. Από τις φωνές των ανθρώπων που έλεγαν "καλέστε την αστυνομία" αντιλήφθηκα τι συμβαίνει» ξεκίνησε η γυναίκα την περιγραφή της για όσα συνέβησαν στο Πασαλιμάνι.

«Όταν καταλάγιασε η σκόνη και βγήκαμε στο μπαλκόνι είδαμε ότι ηταν πολύ σοκαρισμένοι οι εργάτες. Πυροσβεστική, αστυνομία ήρθαν πολύ γρήγορα για να βοηθήσουν. Αυτό που είπαν είναι ότι ο άνδρας που έχασε τη ζωή του πήδηξε στο φορτηγό για να σωθεί και καταπλακώθηκε από τα μπάζα. Ήταν μεγάλη η προσπάθεια να τον βγάλουν, παλεύανε πολύ ώρα» κατέληξε στη μαρτυρία της η κάτοικος της περιοχής.

Για τις στιγμές που οδήγησαν στον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού στο Πασαλιμάνι όταν κατέρρευσε τμήμα κτηρίου στην οδό Νεωρίων μίλησε κάτοικος της περιοχής.

Όπως είπε «ξαφνικά είδαμε ένα σύννεφο ακαθόριστο, στην αρχή νομίσαμε ότι είναι πυρκαγιά, ακούσαμε φωνές, είδαμε σκόνη από τα μπάζα, ένας ήταν χτυπημένος στο κεφάλι. Ένας άλλος είχε πέσει και είχε σπάσει το πόδι του. Βοήθησαν οι άλλοι εργάτες οι συνάδελφοί του και τον έβγαλαν στον δρόμο».

«Ο νεκρός ήταν μέσα στο αυτοκίνητο. Έπεσε ο τοίχος και τον πλάκωσε» συμπλήρωσε ο κάτοικος της περιοχής ο οποίος εκτίμησε ότι «έγιναν λάθος χειρισμοί, χτύπησαν λάθος σημείο και έπεσε το κτήριο».

Στο σημείο της τραγωδίας βρέθηκε και ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ο οποίος είπε ότι «είχαν βγάλει ηλεκτρονική άδεια για μικρές εργασίες». «Κάτι πήγε στραβά και είχαμε την απώλεια ενός νέους ανθρώπου και τρεις τραυματίες στο νοσοκομείο. Ο ιδιοκτήτης αναζητείται. Είναι βέβαιο ότι κάτι πήγε στραβά αλλά αυτό θα δείξει η έρευνα» πρόσθεσε ο κ. Μώραλης.

Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν  λόγο για τρεις τραυματίες. Η Πυροσβεστική αναφέρει ότι υπάρχει ένας εγκλωβισμένος μέσα σε φορτηγό, το οποίο βρισκόταν μέσα στο κτήριο.


Το φορτηγό συμμετείχε στις εργασίες και καταπλακώθηκε από δομικά υλικά. Ο οδηγός έχει επαφή με τα σωστικά συνεργεία.

Τρεις από τους εργάτες που βρίσκονταν εντός του κτιρίου την ώρα της κατάρρευσης τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο.




Στο σημείο βρίσκονται 24 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και διασωστικός σκύλος, οι οποίοι έχουν επικοινωνία με τον εγκλωβισμένο και προσπαθούν να τον απομακρύνουν.