Latest News

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

Φρίκη στη Σαλαμίνα: Αυτός είναι ο 68χρονος ιερέας που συνελήφθη για ασέλγεια σε 12χρονο – Είχε κατηγορηθεί και πάλι το 2018

 
Γνωστός στις αρχές είναι ο 68χρονος παλαιοημερολογίτης ιερέας στη Σαλαμίνα που συνελήφθη για σεξουαλική κακοποίηση σε ένα 12χρονο παιδί.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 68χρονος Κ.Β είχε κατηγορηθεί και το 2018 για παρόμοια αδικήματα σε βάρος τότε ενός 11χρονου παιδιού. Το 2021 καταδικάστηκε σε 9 χρόνια φυλακή ωστόσο άσκησε έφεση και δεν οδηγήθηκε στη φυλακή.

Κυκλοφορούσε ελεύθερος

Έτσι συνέχισε να κυκλοφορεί ελεύθερος στο νησί και να ιερουργεί σε ένα ιδιωτικό μοναστήρι που φέρεται να έχει δημιουργήσει ο ίδιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 68χρονος είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο 68χρονος κατηγορείται πως έμπαινε στο σπίτι της οικογένειας όταν το παιδί ήταν μόνο και δεν είχε περιθώρια να ξεφύγει.

Σύμφωνα με μαρτυρίες από πρόσωπα που τον γνωρίζουν ο 68χρονος πολλές φορές κυκλοφορούσε με πολιτικά ρούχα ενώ τα τελευταία χρόνια έδειχνε την εικόνα ενός φιλήσυχου ανθρώπου.

Ωστόσο από το καλοκαίρι άρχισαν να κυκλοφορούν διάφορες φήμες στο νησί.

Η έρευνα της Αστυνομία ήρθε να αποκαλύψει τη σκοτεινή πλευρά του παλαιοημερολογίτη ιερέα.

Σύμφωνα με την δικογραφία που έφτασε στα χέρια του εισαγγελέα «σε μη επακριβώς προσδιορισθέντα χρόνο αλλά εντός των μηνών Ιουνίου και Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, ο κατηγορούμενος, ο οποίος τυγχάνει φίλος του πατέρα του ανήλικου παθόντος, κατά την διάρκεια επισκέψεων στην οικία του προαναφερόμενου ανηλίκου και εκμεταλλευόμενος την απουσία των γονέων αυτού, ενεργούσε κατ’ επανάληψη γενετήσιες πράξεις σε βάρος του».

Ο 68χρονος προσερχόμενος στον εισαγγελέα

 Στον εισαγγελέα

Χθες Κυριακή ο 68χρονος συνελήφθη διωκόμενος με ένταλμα για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δε συμπλήρωσε τα 12 έτη, κατ’ εξακολούθηση.

Σήμερα το πρωί οδηγήθηκε στα δικαστήρια Πειραιά κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και πήρε προθεσμία να απολογηθεί στον ανακριτή το πρωί της Τετάρτης.

Από το περιβάλλον του αφήνεται να εννοηθεί ότι έχει πέσει θύμα σκευωρίας.

Η υπόθεση έχει συνταράξει τόσο τα παιδιά και τους συγγενείς του κατηγορούμενου, όσο και τους γονείς του 12χρονου που ζητούν να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

Οι γείτονες

Σύμφωνα με τους γείτονες, ο ιερέας ήταν ένας ήσυχος άνθρωπος ενώ όπως είπαν, από το καλοκαίρι ξεκίνησαν να ακούγονται έντονα οι φήμες για εκείνον.

Η κ. Χαρά, γειτόνισσα του κατηγορούμενου είπε πως το καλοκαίρι ήταν που σοκαρίστηκαν από αυτά που έμαθαν.

«Δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα. Από το καλοκαίρι αρχίσαμε να έχουμε αμφιβολίες. Από το καλοκαίρι οι παθόντες ξεκίνησαν να μιλούν, περιγράφοντας μας κάποια γεγονότα. Οι περισσότεροι όμως, δεν έχουμε να του καταλογίσουμε κάτι. Εγώ δεν είδα τίποτα μεμπτό αν και τα κουτσομπολιά έδιναν και έπαιρναν».

Η αστυνομία

Σύμφωνα με την Αστυνομία το ένταλμα σύλληψης εις βάρος του 68χρονου εκδόθηκε βάσει σχηματισμού δικογραφίας και καταγγελίας που είχε προηγηθεί τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την οποία σε μη επακριβώς προσδιορισθέντα χρόνο κατά το χρονικό διάστημα από Ιανουάριο έως Ιούνιο του τρέχοντος έτους, ο κατηγορούμενος προέβη στις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του και στο χώρο που ασκούσε τα θρησκευτικά του καθήκοντα, κατασχέθηκαν ψηφιακά μέσα, το περιεχόμενο των οποίων θα ερευνηθεί από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Από την ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνεται ότι ο 68χρονος έχει κατηγορηθεί για ακόμη μια φορά σε προγενέστερο χρόνο για ομοειδή αδικήματα.