Latest News

Κυριακή 2 Ιουλίου 2023

Απίστευτο Success Story στη ΔΗΡΑΠ του Δήμου Πειραιά - Μια μαύρη τρύπα χωρίς τέλος στο Κανάλι Ένα


Από τον Κύρο Παληκάρη

Ένα απίστευτο Success Story φαίνεται να ζουν στο Κανάλι Ένα, καθώς η διοίκηση της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά (ΔΗΡΑΠ) συνεχίζει να σκορπά στον αέρα χρήματα από τα ταμεία του...

Δήμου Πειραιά.

Νέα έκτακτη επιχορήγηση 110.000 ευρώ ζήτησε η διοίκηση της ΔΗΡΑΠ για τον Κανάλι Ένα, καθώς δεν φθάνει η ετήσια επιχορήγηση του Δήμου Πειραιά πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ!  

Το επιπλέον ποσό απαιτείται όπως ισχυρίζεται η διοίκηση της ΔΗΡΑΠ,  για να μπορέσει να ανταπεξέλθει οικονομικά έως το τέλος του έτους.

Η έκτακτη επιχορήγηση ζητείται με το πρόσχημα ότι έχασαν τη δικαστική διαμάχη με απολυόμενη ηχολήπτρια που δικαιώθηκε με απόφαση του Εφετείου Πειραιά και πρέπει  να επιστρέψει στο δυναμικό της ΔΗΡΑΠ. 

Επίσης ενδέχεται -λένε από τη ΔΗΡΑΠ - να επιστρέψει ο νομικός σύμβουλος ο οποίος είχε αποσπαστεί σε υπουργικό γραφείο στην περίπτωση που δεν πάει σε άλλο. Επιπλέον η διοίκηση της ΔΗΡΑΠ θα χρειαστεί, λένε,  επιπλέον χρήματα για την πραγματοποίηση διαφόρων εκδηλώσεων, όπως η διοργάνωση Γαστρονομικού Φεστιβάλ!

Μια μαύρη τρύπα χωρίς πάτο

Στα σχεδόν 9 χρόνια δημαρχιακής θητείας του Γιάννη Μώραλη εκτιμάται πως έχουν δοθεί συνολικά πάνω από 12.000.000 εκατομμύρια ευρώ ως επιχορηγήσεις στη ΔΗΡΑΠ από τα ταμεία του Δήμου Πειραιά. 

Οι δημότες πληρώνουν αυτά τα χρήματα για το Κανάλι Ένα,  το οποίο συνεχίζει να έχει ανύπαρκτη  ακροαματικότητα και μηδαμινά  διαφημιστικά έσοδα, ενώ ποτέ δεν μπόρεσαν να επιτύχουν τον στόχο που είχαν θέσει από τη διοίκηση Μώραλη να μειώνουν κάθε χρόνο την επιχορήγηση στο Κανάλι Ένα μέχρι να πέσει πάνω από 1.000.000 το χρόνο.

Αν και οι διοικήσεις της ΔΗΡΑΠ  δεν κατάφεραν ποτέ να πετύχουν ούτε μείωση χρηματοδότησης, ούτε αύξηση ακροαματικότητα και διαφημιστικών εσόδων, ωστόσο δεν έχουν κανένα πρόβλημα να καμαρώνουν υποστηρίζοντας ότι είναι πετυχημένες χωρίς να μπορεί κανείς να καταλάβει ποια ακριβώς ήταν η επιτυχία τους, με μοναδική ίσως εξαίρεση ότι φροντίζουν να καλύπτουν και να προβάλλουν κάθε εκδήλωση του δημάρχου Πειραιά...


@ Μήπως είναι πολλά τα λεφτά στη ΔΗΡΑΠ, μόνο και μόνο για ένα έχει ένα μικρόφωνο να κάνει δηλώσεις ο δήμαρχος;