Latest News

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

QatarGate -Αυτός είναι ο λόγος που δεν αποφυλακίζεται η Καϊλή - Τι ανέφερε ο δικηγόρος της

 Τη δική του εκδοχή αναφορικά με τον λόγο έχουν απορριφθεί οι τρεις αιτήσεις αποφυλάκισης που έχει υποβάλλει από τον περασμένο Δεκέμβριο, έδωσε ο συνήγορος της Εύας Καϊλή, που έχει προφυλακιστείγια το... σκάνδαλο QatarGate. 

«Θα δώσουμε τον αγώνα μας για να αποδειχτεί η αθωότητά της, ο λόγος που δεν αποφυλακίζεται δεν είναι ότι υπάρχουν στοιχεία σε βάρος της αλλά η μόνιμη αιτιολογία είναι ότι υπάρχουν σε εξέλιξη ανακριτικές έρευνες για την υπόθεση. Για να μην καταστραφούν στοιχεία. Έχει αποφυλακιστεί ο σύντροφός της. Πληρώνει τη σχέση της με τον σύντροφό της ενώ σύντομα θα αποφυλακιστεί ο «εγκέφαλος», ο Παντσέρι. Αυτοί δεν είναι επικίνδυνοι για να καταστρέψουν στοιχεία;», είπε ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Είναι πιο έντιμο να πουν ότι επειδή είναι εμβληματικό πρόσωπο ως ευρωβουλευτής –παίζει και ρόλο η εμφάνισή της, όσο και να σας φαίνεται περίεργο– για αυτό την έχουμε στη φυλακή. Όλος ο πλανήτης αυτή τη στιγμή ζητά μια συνέντευξη με την Εύα Καϊλή. Δεν ξέρετε πόσα μεγάλα μέσα έχουν ζητήσει μία συνέντευξη. Σας λέω λοιπόν ότι και η εμφάνισή της παίζει ρόλο, όσο και να μας ενοχλεί αυτό, είναι μια παράμετρος. Η αίσθηση που έχουμε είναι ότι κρατούν προσωρινά την Εύα Καϊλή για να περάσουν ένα δήθεν μήνυμα ότι εμείς είμαστε αυστηροί με τους ευρωβουλευτές που παραβιάζουν το καθήκον τους, δηλαδή για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους» πρόσθεσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Ο δικηγόρος επισήμανε επίσης ότι στο Βέλγιο δεν υπάρχει ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης, που στη χώρα μας είναι οι 18 μήνες.