Latest News

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Κιβωτός του Κόσμου: Κορυφαίο στέλεχος άδειασε άρον άρον τραπεζική θυρίδα

 Πληθώρα ερωτημάτων έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου» σχετικά με τη διαχείριση των χρημάτων των δωρεών προς... την οργάνωση.

Η διαδρομή αυτών των χρημάτων βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών της Οικονομικής Αστυνομίας, ενώ στο μικροσκόπιο έχει μπει και η πολυτελής ζωή με τα ακριβά αυτοκίνητα που φέρεται να έκανε ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα του.

Στις διακλαδώσεις της υπόθεσης με την «Κιβωτό του Κόσμου» έρχεται στη δημοσιότητα μια νέα αναφορά που αφορά στο άδειασμα τραπεζικής θυρίδας της οργάνωσης από στέλεχος της δομής.

Το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης 22/11, πρώην κορυφαίο στέλεχος της «Κιβωτού του Κόσμου», πήγε σε υποκατάστημα τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας και υπό άκρα μυστικότητα, άδειασε τη θυρίδα.

Για την εξέλιξη αυτή ενημερώθηκαν, υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη και κατόπιν οι ελεγκτές της Επιτροπής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, που κάνουν έρευνες στα οικονομικά της οργάνωσης. Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη πως στην ίδια τράπεζα η «Κιβωτός του Κόσμου» φέρεται να διατηρούσε λογαριασμό ύψους 2 εκατ. ευρώ. Η συγκεκριμένη τραπεζική θυρίδα είχε ανοιχτεί στο όνομα της «Κιβωτού του Κόσμου». Πιθανολογείται πως άνθρωποι της «Κιβωτού» έσπευσαν να αδειάσουν τη θυρίδας εξαιτίας της δικαστικής έρευνας και του ντόμινο που μπορεί να επιφέρει αυτή.

Το στέλεχος της οργάνωσης προγραμμάτιζε να μεταφερθούν τα περιεχόμενα της θυρίδας σε τραπεζικό «κιβώτιο» άλλης τράπεζας, που θα ανοιγόταν πιθανόν στο όνομα του ιδίου στελέχους της ΜΚΟ, το οποίο μάλιστα φέρεται να είχε ειδοποιήσει άλλη τράπεζα, επίσης στο κέντρο της Αθήνας, για το άνοιγμα νέας θυρίδας, αλλά το σχέδιο μεταφοράς δεν υλοποιήθηκε.