Latest News

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

Δεν αντάλλαξαν βλέμμα Μητσοτάκης-Ερντογάν στην Πράγα -Δεν αναμένεται τετ α τετ

 Ούτε βλέμμα δεν αντάλλαξαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την οικογενειακή φωτογραφία της άτυπης Συνόδου Κορυφής στην Πράγα, επιβεβαιώνοντας το ...«ψυχρό» κλίμα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται στην αριστερή γωνία, μακριά από τον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος στέκεται στην άλλη άκρη, τέσσερις θέσεις μακριά από τον από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Η οικογενειακή φωτογραφία των ηγετών

Δεν αντάλλαξαν βλέμμα Μητσοτάκης-Ερντογάν στην Πράγα -Δεν αναμένεται τετ α τετ

Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν αντάλλαξαν βλέμμα ακόμα και όταν ο Τούρκος πρόεδρος πέρασε μπροστά από τον Έλληνα πρωθυπουργό, σύμφωνα με πληροφορίες.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν ενδείξεις για ενδεχόμενη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Σύνοδο. Και αυτό διότι, όπως μετέδωσε το Star, παρόλο που θα συνυπάρξουν στον ίδιο χώρο, το πρόγραμμα, δεν ευνοεί να έχουν τετ α τετ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που έστειλε πριν από λίγες ημέρες σαφές μήνυμα στην Άγκυρα, αναμένεται να ενημερώσει τους Ευρωπαίους για την κλιμάκωση της ακραίας ρητορικής της Τουρκίας και για την πρόσφατη συμφωνία Άγκυρας-κυβέρνησης Τρίπολης την Παρασκευή στη συνεδρίαση του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τονίζοντας τους κινδύνους που απορρέουν από την τουρκική συμπεριφορά για την ασφάλεια και την σταθερότητα.