Latest News

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

ΚΑΤ: Γυναίκα γέννησε μέσα στη λεκάνη της τουαλέτας – «Δεν είχα καταλάβει ότι ήμουν έγκυος»

 Νομιζε ότι ήθελε να πάει απλά στην τουαλέτα. Εκεί, μέσα στη λεκάνη, γέννησε ενα μωρό. Ισχυρίζεται ότι δεν είχε καταλάβει ότι ήταν 7,5 μηνών έγκυος...

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη σε νοσοκομείο, στο ΚΑΤ, όπου η γυναίκα εργαζόταν ως καθαρίστρια.

«Δεν ήξερα καν ότι ήμουν έγκυος», είπε  η μητέρα του νεογνού, η οποία όπως εξιστόρησε αντιλήφθηκε τους πόνους της γέννας στο παρά ένα και μάλιστα όσο η ίδια είχε βάρδια ως καθαρίστρια στο νοσοκομείο.

«Εγώ δεν το ήξερα καν ότι ήμουν έγκυος. Την ημέρα που γέννησα, το ένιωσα. Ένιωσα έντονα πόνο. Ήμουν στην πρωινή βάρδια», τόνισε η μητέρα. Ωστόσο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ εκφράζει τις επιφυλάξεις του και λέει ότι μπορεί η γυναίκα να μην αποκάλυψε την εγκυμοσύνη της επειδή εργαζόταν με σύμβαση σε εργολαβία για την καθαριότητα του νοσοκομείου και ενδεχομένως φοβήθηκε ότι θα έχανε την δουλειά της.

«Πήγα στην τουαλέτα γιατί νόμιζα ότι ήθελα να κάνω το… άλλο»

Όλα εκτυλίχθηκαν το πρωί της Πέμπτης στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Η νεαρή κοπέλα βρισκόταν κανονικά στο πόστο της ως καθαρίστρια στα χειρουργεία, όταν ξαφνικά ένιωσε έναν έντονο και οξύ πόνο.

«Πόναγα και πήγα στα εξωτερικά ιατρεία. Μετά νόμιζα ότι ήθελα να κάνω το… άλλο, πήγα τουλάτεα και μου βγήκε το μωρό», ανέφερε.

Αποσβολωμένοι οι γιατροί, μην γνωρίζοντας τι ακριβώς έχει συμβεί, την είδαν να βγαίνει από την τουαλέτα μέσα στα αίματα.

«Ξαφνικά βγήκε από μια τουαλέτα και διαπίστωσαν εκεί η προϊσταμένη της εφημερίας και οι συνάδελφοι ότι είχε αίμα. Οδηγήθηκαν στην τουαλέτα και βρήκαν μέσα στην λεκάνη με αποκόλληση πλακούντα το μωράκι», είπε ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Στην συνέχεια ειδοποιήθηκαν οι γιατροί των επειγόντων περιστατικών οι οποίοι παρείχαν τις πρώτες βοήθειες τόσο στη λεχώνα όσο και στο νεογνό.

«Κινηθήκαμε γρήγορα με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, αναζητήσαμε τη μητέρα και το νεογνό και κάναμε μια διαχείριση γρήγορη. Δεν είμαστε ένα νοσοκομείο που έχει γυναικολογική/ μαιευτική προφανώς. Είχαμε μια ανησυχία για το μωρό. Για εμάς ήταν μια έκπληξη γιατί συνήθως δε γεννιούνται παιδιά στο ΚΑΤ», είπε ο γιατρός.

Μοναδική του σκέψη να κάνει τα πάντα για να κρατήσει στη ζωή το μωρό που ήρθε με τόσο αναπάντεχο τρόπο στη ζωή.

«Αφού απολίνωσε τον ομφάλιο λώρο και είδα ότι το μωράκι αντέδρασε, ξεκινήσαμε μια διαδικασία διαχείρισης και της μητέρας και της μικρής να τα πάμε στο καταλληλότερο υγειονομικό σχηματισμό που ήταν το “Έλενα”. Όλα αυτά καταφέραμε να τα ολοκληρώσουμε σε μια ώρα», είπε ο γιατρός

Το μωράκι ήθελε να ζήσει

Μητέρα και νεογνό μεταφέρθηκαν άμεσα στο «Έλενα» εκεί όπου παραμένει μέχρι και σήμερα το πρόωρο μωράκι σε θερμοκοιτίδα.

«Το βλέπω κάθε απόγευμα το μωρό. Κι όταν πρώτα ο Θεός πάω πίσω στη δουλειά, θα τους πάρω αυτούς τους δύο γιατρούς που με σώσανε να τους ευχαριστήσω κι από κοντά», σχολίασε η μητέρα.

«Το παιδάκι ήθελε να ζήσει. Αυτό είναι το βασικό. Έχουμε διαχειριστεί αρκετά περιστατικά αλλά στο συγκεκριμένο δεν μπορείς να είσαι προετοιμασμένος. Αλλά δείξαμε μια ετοιμότητα σαν ομάδα, γιατροί, νοσηλευτές, όλοι», είπε ο γιατρός του νοσοκομείου.

«Φοβόταν να αποκαλύψει την εγκυμοσύνη μήπως τη διώξει ο εργολάβος»

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ εκφράζει τις επιφυλάξεις του για το αν πράγματι η εν λόγω γυναίκα δεν είχε αντιληφθεί πως κυοφορούσε ή εάν τελικά επρόκειτο για περιστατικό εργασιακού εκφοβισμού.

«Αυτό που μπορεί να υποθέσει κανείς ότι η συνάδελφος ήταν για πολύ καιρό άνεργη και φοβόταν να αποκαλύψει την εγκυμοσύνη μήπως τη διώξει ο εργολάβος. Ενώ αν εργαζόταν μόνιμη με σύμβαση στο νοσοκομείο πιστεύω δε θα γινόταν τίποτα από όλα αυτά», ανέφερε.