Latest News

Κυριακή 14 Αυγούστου 2022

ΠΕΙΡΑΙΑΣ- Είναι μακρύς ο δρόμος για το κυκλοφοριακό - Το...καθυστερημένο Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών

 

Το κυκλοφοριακό σε συνδυασμό με την έλλειψη θέσεων στάθμευσης ειδικά στο κέντρο της πόλης  είναι γνωστό ότι αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα στο Δήμο Πειραιά εδώ και τουλάχιστον ...δύο δεκαετίες. 

Ωστόσο η επί οκτώ χρόνια  δημοτική αρχή Μώραλη όχι μόνο δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα, αλλά ούτε καν έχει ασχοληθεί σοβαρά με την επίλυση του προβλήματος που ταλαιπωρεί τους δημότες, αλλά και τους επισκέπτες της πόλης. Αν και υπήρχαν παλαιότερες μελέτες και σχέδια για το κυκλοφοριακό και τη δημιουργία πάρκινγκ στον Πειραιά, η δημοτική αρχή για να δικαιολογήσει την αδράνεια και την απραξία τόσων χρόνων υποστηρίζει ότι περίμενε να ολοκληρωθούν τα έργα της επέκτασης του Τραμ [χάθηκαν θέσεις στάθμευσης λόγω των έργων] και της έλευσης του Μετρό [δεν έγινε ούτε ένα πάρκινγκ κοντά στους νέους σταθμούς] για να διαπιστώσει τα νέα δεδομένα στο κυκλοφοριακό στην πόλη με το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. 

Τώρα ανακοινώνεται πανηγυρικά ότι ολόκληρος ο Πειραιάς αποκτά  Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών με τη χρηματοδότηση  ύψους περίπου 800.000 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττική 2014-2020. Η μελέτη θα περιλαμβάνει προτάσεις για τη μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου στην πόλη, κατόπιν και των νέων κυκλοφοριακών αναγκών που θα προκύψουν μετά την ολοκλήρωση των συγκοινωνιακών έργων και την επέκταση της κρουαζιέρας.

Τα αποτελέσματα του Στρατηγικού Σχεδίου Μεταφορών αναμένεται να διαπιστώσουν λίγο πολύ όσα γνωρίζουν όσοι κυκλοφορούν στην πόλη με το απίστευτο μποτιλιάρισμα στους δρόμους του κέντρου και προς το λιμάνι του Πειραιά ειδικά τις ώρες αιχμής, την έλλειψη θέσεων στάθμευσης, το αλαλούμ με τις μονοδρομήσεις που έγιναν στο πόδι λίγο πριν τις εκλογές του 2014 και έχουν παραλύσει την πόλη. [Για παράδειγμα από το Πανεπιστήμιο Πειραιά για να πας στη Μαρίνα Ζέας χρειάζεται να κάνεις το γύρο της πόλης].

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το καθυστερημένο Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών θα καταγράψει απλώς την κατάσταση στους δρόμους και υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα για την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος και την έλλειψη θέσεων στάθμευσης στον Πειραιά...