Latest News

Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Μήπως το τερμάτισαν με τις τηλεσυνεδριάσεις στο Δήμο Πειραιά;


Σχεδόν 2,5 χρόνια έχουν  περάσει από τότε που έχει να συνεδριάσει κανονικά το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά και ακόμα συνεχίζει να προσκαλεί σε τηλεδιασκέψεις τους δημοτικούς συμβούλους αν και έχουν αρθεί τα περισσότερα προληπτικά μέτρα... της πανδημίας.

Την ίδια ώρα, ο Δήμος Πειραιά έχει αρχίσει να καλεί τους δημότες σε διάφορες πανηγυρικές εκδηλώσεις και τώρα έρχονται οι ''Ημέρες Θάλασσας'' που μαζεύονται συνήθως αιρετοί και υπάλληλοι του Δήμου, αλλά δύσκολα μπορεί να πει κανείς ότι τηρούνται μέτρα προφύλαξεις.

Παρόλα αυτά, το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραια εξακολουθεί να συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη, καθώς φαίνεται ότι κάποιοι έχουν βολευτεί με αυτήν την κατάσταση που έχει υποβαθμίσει τον κουρφαίο θεσμό της πόλης. 

Οι τηλε-συνεδριάσεις της συμφοράς θυμίζουν επιθεώρησεις στο Δελφινάριο, χωρίς να διασκεδάζουν τους λιγοστούς θεατές  με τους δημοτικούς συμβούλους να εμφανίζονται σε παράθυρα είτε βγαίνουν από το αυτοκίνητό τους, είτε από το γήπεδο είτε από το χωριό τους ή όπου αλλού έχουν πάει διακοπές. Ωστόσο στην πραγματικότητα όσοι συμμετέχουν κάθε φορά δεν ξεπερνούν τα δάκτυλα των δύο χεριών και συνήθως αναλώνονται σε κουραστικούς μονολόγους που κάποιες φορές διακόπτονται ο ήχος ή χάνεται η εικόνα λόγω κακής σύνδεσης, χωρίς να τους τους ακούει ή  να τους βλέπει κανείς...

Σημειώνεται ότι εδώ και καιρό είχε ακουστεί ότι μετέφεραν τις συνεδριάσεις στο Δημοτικό Θέατρο, αλλά φαίνεται πως δεν μπόρεσαν να κάνουν ούτε κάτι τόσο απλό, προφανώς γιατί δεν ήθελαν επειδή τους εξυπηρετεί αυτή κατάσταση. 

Ακόμη και τώρα με τα μέτρα για την πανδημία  να έχουν αρθεί συνεχίζουν το ίδιο... βιολί και κάποιος πρέπει να τους πει πως δεν μπορεί να προγραμματίζεις εκδηλώσεις για ''Ημέρες Θάλασσας'' και το Δημοτικό Συμβούλιο να συνεδριάζει ακόμα με τηλεδιασκέψεις, χωρίς να γελάει ο κόσμος... 

 

 Δείτε τη σημερινή ανακοίνωση για την τηλεσυνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά
που θα γίνει την Τετάρτη 25-5 -2022


Πειραιάς 20-5-2022

Αρ. Πρωτ. 20926


Προς: το Δήμαρχο, 

τους Δημοτικούς Συμβούλους & τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων.






Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στη Συνεδρίαση του Σώματος, που θα γίνει διά τηλεδιάσκεψης,  για λόγους διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας, την Τετάρτη 25-5-2022 και ώρα 16:30 σύμφωνα με την από 11-3-2020 Π.Ν.Π "Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού - Covid-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του" (ΦΕΚ Α΄55) και τη με αρ.643 εγκύκλιο, με Α.Π 69472/24.9.2021 (ΑΔΑ:Ψ3846ΜΤΛ6-0Π5) του Υπουργείου Εσωτερικών, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

 

 

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

 

1. Μερική αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2022 (3η).

Εισηγήτρια: Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου


2. Μερική τροποποίηση-συμπλήρωση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) του Δήμου Πειραιά.

Εισηγήτρια: Χαραλαμπία Ζηλάκου