Latest News

Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Σοκ για τους καταναλωτές – Έφτασε τα 4 ευρώ το σουβλάκι

 Δεν έχουν τέλος τα σοκ για τους καταναλωτές. Βλέπουν το πορτοφόλι τους να αδειάζει ελάχιστες ημέρες αφού πάρουν τον μισθό και οι περισσότεροι από αυτούς είναι ...σε απόγνωση.

Οι τιμές σε ενέργεια, καύσιμα και τρόφιμα αλλάζουν σχεδόν καθημερινά. Είναι ενδεικτικό ότι το αγαπημένο και φθηνό γεύμα όλων των Ελλήνων, το σουβλάκι «αγγίζει» σε πολλές περιοχές της χώρας την αστρονομική τιμή των 4 ευρώ.

Μιλώντας στο OPEN, ο ιδιοκτήτης ψητοπωλείου στο Χαϊδάρι Άρης Χρονόπουλος ανέφερες ότι στις αρχές του χρόνου το τυλιχτό κόστιζε 2,70 ευρώ, στη συνέχεια αναγκάστηκε να το αυξήσει τον Μάρτιο στα 3 ευρώ και τον επόμενο μήνα θα φτάσει τα 3,30 ευρώ.

Σε πολλές περιοχές της χώρας το σουβλάκι έφτασε στο σημείο να πωλείται 4 ευρώ το ένα.

Μάλιστα περιέγραψε τη δυσαρέσκεια που έχει ο κόσμος ωστόσο εξήγησε ότι οι συγκεκριμένες ανατιμήσεις αποτελούν μονόδρομο λόγω των αλλεπάλληλων αυξήσεων στην τροφοδοσία τις οποίες βιώνουν οι επιχειρήσεις εστίασης.

Μάλιστα περιγράφοντας το πώς επηρεάζονται οι επιχειρήσεις ο κ. Χρονόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά για το ηλιέλαιο ότι τον Φεβρουάριο αγόραζαν με 1.40 ευρώ το δεκάλιτρο και σήμερα κοστίζει 3.20 το κιλό. Αντίστοιχα μεγάλες είναι οι ανατιμήσεις σε κρέατα και πίτες.