Latest News

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Η πιο έντονη ανάμνηση που έχω από τον πατέρα μου είναι όταν τον είδα νεκρό


Για την απώλεια του πατέρα της Μίκη Θεοδωράκη αλλά και τις πιο έντονες στιγμές που θυμάται μίλησε η κόρη του... Μαργαρίτα Θεοδωράκη.

 

«Η πιο έντονη ανάμνηση που έχω από τον πατέρα μου είναι όταν τον είδα νεκρό στο κρεβάτι του. Αυτή είναι η πιο έντονη ανάμνηση, αλλιώς αναμνήσεις του πατέρα μου είναι άπειρες, όπως και της μητέρας μου», είπε και θυμήθηκε: «Στιγμές έντονες όταν τον πήρανε 10 Αυγούστου του ’68 από το σπίτι στο Βραχάτι. Ηρθαν ξαφνικά οι χωροφύλακες τον πήρα και τον πήγαν στην Ζάτουνα. Αυτό ήταν ένα μεγάλο σοκ για εμάς τα δύο τα παιδιά, που είδαμε τους χωροφύλακες να τον τραβάνε. Μεγάλη στιγμή για μένα ήταν όταν ο μπαμπάς διηύθυνε στο Καραϊσκάκη και ένας ολόκληρος λαός τον χαιρέταγε, τραγουδώντας. Ήταν 70.000 κόσμος».

 

Ερωτηθείσα για τις πρώτες 40 ημέρες χωρίς την παρουσία του πατέρα της, η Μαργαρίτα Θεωδοράκη απάντησε: «Πώς είναι; Καλές, τι να πω. Όπως όλοι οι άνθρωποι που χάνουν τους γονείς του, υπάρχει μια θλίψη αλλά και μια γλύκα όταν τον σκέφτομαι»

 

Μεταξύ άλλων, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη μοιράστηκε τις αναμνήσεις που έχει από τον πατέρα της στο σπίτι στο Βραχάτι, ενώ δήλωσε ότι δεν θέλει να σχολιάσει τα όσα γράφονται και ακούγονται.

 

«Εγώ προσωπικά είμαι πολύ ψύχραιμη, δεν στεναχωριέμαι. Είναι πολύ ενοχλητικό αυτό που συμβαίνει αλλά να σου πω την αλήθεια δεν τα παρακολουθώ κιόλας, δεν βλέπω τηλεόραση. Μαθαίνω από τους φίλους μου κάποια πράγματα, βασικά δεν θέλω και να ξέρω κιόλας, τους έχω πει δεν θέλω να ξέρω τίποτα και όλα τα μεταχειρίζονται οι δικηγόροι μου. Μέχρι εκεί, δεν θέλω να σχολιάσω κιόλας. Στεναχωριέμαι όταν ακούσω σημεία και τέρατα αλλά το ξεπερνάω».

 

Όπως είπε δεν έχει ανάγκη να απαντήσει, καθώς όλα τα χειρίζονται οι δικηγόροι της. «Δεν έχω κανέναν λόγο. Όταν μιλάς, ερεθίζεις τον δημοσιογράφο και του δίνεις την ευκαιρία να πει κι άλλα…». Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη έκανε λόγο για κουτσομπολιά, ενώ για το τεστ DNA είπε: «Δεν θα απαντήσω» και παρέπεμψε στους δικηγόρους της, με τον κ. Λυκουρέζο να λέει ότι δεν θα πάει τη Δευτέρα για τεστ DNA, μετά το εξώδικο που απέστειλε ο Νίκος Κουρής.