Latest News

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

"Κρυφτούλι" της COSCO στα δικαστήρια του Πειραιά - Γιατί αναβλήθηκε η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων {ΕΙΚΟΝΕΣ}

                                 

Αναβλήθηκε η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων του Παρατηρητήριου Πειραϊκής και 24 πολιτών κατά της COSCO από το Πρωτοδικείο Πειραιά, κατόπιν αιτήματος των δύο δικηγόρων της εταιρείας οι οποίοι επικαλέστηκαν λόγους...

υγείας ( εμβολιασμός προ διημέρου η μία δικηγόρος  και ταλαιπωρία κατόπιν ιώσεως ο άλλος).

Η τακτική της αναβολής του δικαστηρίου αποδεικνύει τον  πανικό της COSCO ενώπιον του πορίσματος των επιθεωρητών περιβάλλοντος της περιφέρεις Αττικής για την σωρεία παραβάσεων που διεπίστωσε στην αυτοψία της 6ης Ιουλίου 2021.          

Θορυβήθηκαν σαφώς και από το φωτογραφικό υλικό του βυθού της Πειραϊκής που κυκλοφόρησε από  δύτη- μέλους του Παρατηρητηρίου της Πειραϊκής - στις 18 Ιουλίου όπου  απεικονίζονται θαμμένα στη  λάσπη τα αρχαία δομικά υλικά του Ταφικού Μνημείου που δεν έχουν ανασυρθεί ακόμη ,ενώ έπρεπε η αλίευσή τους  να είχε προηγηθεί κάθε μελέτης και εργασίας όπως διατυπώνεται στο Τεύχος Τεχνικής περιγραφής«Ανάδειξη Κονώνειου Τείχους –Ταφικού μνημείου Θεμιστοκλή» και όπως  ορίζεται από την  απόφαση  του Υπουργείου Πολιτισμού 12/10/2018.                                                                                                                              

Εξ άλλου εικόνα πλήρους καταστροφής παρουσιάζει και ο βυθός της Πειραϊκής στην περιοχή του Ταφικού μνημείου του Θεμιστοκλή, με διάσπαρτα μπάζα σε όλον τον βυθό , με τα ροδοφύκη που αποδίδουν Οξυγόνο στην άδενδρη πόλη του Πειραιά θαμμένα κάτω από λάσπη όπως είχαμε καταγγείλει τον  Δεκέμβριο του 2020,  όταν 20.000 μετρικοί τόνοι επιχωματώσεων αγνώστου προέλευσης διέρρευσαν στην θάλασσα εν μέσω καταιγίδας ενώ την ίδια στιγμή το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων διαβεβαίωναν την απουσία ρύπανσης και τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης εκ μέρους τους!!                                                                                                                                                                      

Η ρύπανση της θάλασσας αφ’ ενός με τη διασπορά των βυθοκορημάτων της ζώνης Περάματος μέσα σε αυτήν κατά τη διαδικασία  πλήρωσης των τσιμεντοκιβωτίων αφετέρου με τους τόνους λάσπης που έχουν πνίξει τον βυθό έχει προκαλέσει ανυπέρβλητη ζημία στους κατοίκους του Πειραιά.                                                                                                          

Αναμένουμε την επιβολή προστίμων  εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής καθώς έχουν παρέλθει περισσότερες από  15 ημέρες από την αυτοψία της και έχει εκπνεύσει  το χρονικό περιθώριο της COSCO να απολογηθεί.                                                                    

Προειδοποιούμε την COSCO να μην εκμεταλλευτεί την περίοδο εκκρεμοδικίας μέχρι την 31η Αυγούστου προκειμένου να προβεί σε νέες επιχωματώσεις πλησίον του Ταφικού Μνημείου του Θεμιστοκλή .                                                                                                                                       

Δηλώνουμε στους Πειραιώτες ότι  είμαστε συνεχώς σε επιφυλακή για την προστασία της πόλης μας και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ