Latest News

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Κορωνοϊός: Νέα ΚΥΑ για τις εκκλησίες - Τι θα ισχύσει

Τη διατήρηση των ίδιων ακριβώς μέτρων που ισχύουν έως σήμερα στους θρησκευτικούς χώρους λατρείας με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας, έως τις 21 Αυγούστου 2020...
αποφάσισαν με νέα ΚΥΑ τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας.  

  Συγκεκριμένα, όπως προβλέπει η αναθεωρημένη ΚΥΑ «η ισχύς της υπ' αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.34060/2.6.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας «Επιβολή προσωρινών μέτρων στους θρησκευτικούς χώρους λατρείας για την προστασία της δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, για το χρονικό διάστημα από 6.6.2020 έως και 9.7.2020» (Β' 2111), παρατείνεται από τη λήξη της έως και τις 21.8.2020»   Υπενθυμίζεται ότι το ΦΕΚ που είναι σε ισχύ και παρατείνεται, ορίζει:   

Ο μέγιστος αριθμός ατόμων που επιτρέπεται να παρίσταται εντός του χώρου λατρείας προκύπτει από την τήρηση της αναλογίας ενός ατόμου ανά πέντε τ.μ. επιφάνειας, με ελάχιστη απόσταση ενάμιση μέτρου μεταξύ τους προς όλες τις κατευθύνσεις. Σε περίπτωση που η επιφάνεια του χώρου λατρείας υπερβαίνει τα πεντακόσια τ.μ., ως μέγιστος αριθμός παρισταμένων ορίζεται ο αριθμός εκατό.   

Οι ως άνω υποχρεώσεις καταλαμβάνουν και τις Ιερές Μονές, τα Μοναστήρια, τα Ησυχαστήρια και τους λοιπούς χώρους εγκαταβίωσης εντός της Επικράτειας. Ο αριθμός επισκεπτών που μπορούν να δέχονται ημερησίως (χωρίς διανυκτέρευση) δεν μπορεί να υπερβαίνει την αναλογία ένα άτομο ανά πέντε τ.μ. του Καθολικού της Ιεράς Μονής ή του κεντρικού χώρου λατρείας του Μοναστηριού ή του χώρου εγκαταβίωσης, με ανώτατο όριο τα εκατό άτομα.