Latest News

Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Ποιος ο ρόλος Δρίτσα - Μώραλη για το Παλατάκι


Εύλογα ερωτηματικά, αλλά και ευθύνες με ονοματεπώνυμο προκύπτουν για τα στρέμματα στο Παλατάκι που κινδυνεύουν να χαθούν για τον
Δήμο Πειραιά.

 Πρόκειται για ένα μείζον θέμα για την πόλη του Πειραιά, το οποίο μπορούσε (και έπρεπε) να έχει λυθεί από το 2016, όταν γίνονταν οι διαπραγματεύσεις για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της ΟΛΠ ΑΕ. 

Ένας από τους "πρωταγωνιστές" της υπόθεσης είναι ο τότε υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας  Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος δεν έκανε τίποτα για να αποδωθεί ο χώρος στο Δήμο Πειραιά, όπως συνέβη με τα Λιπάσματα στη Δραπετσώνα.

Ο επί σειρά  ετών βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Πειραιώς και επικεφαλής του συνδυασμού "Το λιμάνι της Αγωνίας" φέρεται να ομολογεί άγνοια για το Παλατάκι, υποστηρίζοντας ότι δεν γνώριζε το θέμα και δεν του το έθεσε κανείς για να κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες και να αποδωθεί στο Δήμο Πειραιά. Οι ευθύνες Δρίτσα είναι δεδομένες για το Παλατάκι και η άγνοια δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι.  

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης θα πρέπει να εξηγήσει γιατί ΔΕΝ επέμεινε κατά την διαπραγμάτευση των ανταποδοτικών για την πώληση του ΟΛΠ να βρεθεί λύση για τα στρεμματα στο Παλατάκι, που από το 2007 δηλώνεται ως περιουσιακό στοιχείο του Δήμου Πειραιά, ωστόσο συνεχίζει να το εκμεταλλεύεται η ΟΛΠ ΑΕ (COSCO), με αποτέλεσμα να χάνεται μια έκταση φιλέτο για την πόλη και τους δημότες.  

Ο ίδιος θα πρέπει ν' εξηγήσει για ποιο λόγο δεν έχει μπορέσει ακόμα ο Δήμος Πειραιά να συντάξει την αγωγή κατά της ΟΛΠ ΑΕ για τα στρέμματα στο Παλατάκι.



Το Παλατάκι ανήκει στο Δήμο Πειραιά! (ΕΓΓΡΑΦΑ)