Latest News

Σάββατο, 9 Μαΐου 2020

Βεντέτα Μώραλη - Βρεττάκου για τα σκουπίδια στο Σχιστό

Σε προσωπική βεντέτα μοιάζει να εξελίσσεται η αντιπαράθεση του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη και Κερατσινίου Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου για το επίμαχο θέμα με τη μεταφορά των  σκουπιδιών...
στο Σχιστό.

Η πρώτη απάντηση των περίπου 850 λέξεων του Γιάννη Μώραλη φαίνεται πως όχι μόνο δεν ήταν αποστομωτική αλλά ούτε καν αρκετή και επανέρχεται σήμερα με δεύτερη ανακοίνωση περίπου 600 λέξεων ν'απαντήσει για δεύτερη φορά στον Χρήστο Βρεττακο στην δήλωση του η οποία χαρακτηρίζεται ως μη απάντηση!

Μάλιστα, ο Γιάννης Μώραλης δηλώνει πως θεωρεί το θέμα προσωπικό (!) και προσκαλεί τον Χρήστο Βρεττάκο σε ... επικοινωνιακή αναμέτρηση για να λύσουν τις διαφορές τους, καθώς  τον  καλεί  "σε κοινή συνέντευξη τύπου με θέμα το ΣΜΑ, ώστε και ο τελευταίος δύσπιστος δημότης και των δυο Δήμων να βγάλει τα συμπεράσματά του"!


ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ
ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟ ΒΡΕΤΤΑΚΟ

«Ειλικρινά περίμενα τη ΜΗ απάντηση από τον κύριο Βρεττάκο, καθώς όταν απαιτούνται επιχειρήματα υπάρχει προφανής αδυναμία.
Σε κάθε περίπτωση έστω και σε αυτήν την ισχνή από επιχειρήματα δήλωση  έχω να απαντήσω τα εξής:

 1) Ισχυρίζεται ότι δεν έκανε προσωπική επίθεση σε εμένα και δεν θα μου απαντήσει προσωπικά.

Η δική μου όμως άποψη  είναι, ότι όταν κάποιος επιτίθεται με ψέματα και προσβάλει τον Δήμο Πειραιά, προσβάλει προφανέστατα και εμένα τον ίδιο και συνεπώς το παίρνω προσωπικά. Επίσης, τα συμφέροντα των  Δήμων  δεν τα υπερασπιζόμαστε εμείς οι Δήμαρχοι με ψευδείς κατηγορίες κατά των όμορων Δήμων, που μέχρι τώρα δεν είχαν κανένα πρόβλημα γειτνίασης.

2) Προφανέστατα συμφωνεί  ο κ. Βρεττάκος ότι στο ΣΜΑ του Σχιστού αδειάζουν 19 Δήμοι και μάλιστα, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται (λανθασμένα ξανά) εξυπηρετεί 5.000.000 κατοίκους. Αν όμως είναι έτσι, ο Δήμος Πειραιά αποτελεί το 4% αυτών, συμπεριλαμβάνεται στο σύνολο και το μόνο που ζητούσε είναι να μεταφορτώνει    τα απορρίμματά του ακριβώς απέναντι από το ΣΜΑ σε δικό του ιδιόκτητο χώρο.

3) Δεν απαντά για ποια επιβάρυνση επιμένει να μιλά. Για  τη δήθεν όχληση των οχημάτων;  Αφού ο Δήμος Πειραιάς θα συνεχίσει να αδειάζει στο ΣΜΑ του ΕΔΣΝΑ, μαζί με τους υπόλοιπους 18 Δήμους, συμπεριλαμβανομένου και του Κερατσινίου - Δραπετσώνας, απλά όχι σε δικό του αδειοδοτημένο χώρο, με μοναδικές αρνητικές συνέπειες μόνο για τον Δήμο Πειραιά.

 4) Δεν απαντά στο βασικότερο. Στο γεγονός ότι ο χώρος ιδιοκτησίας του Δήμου Πειραιά ΔΕΝ ανήκει στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, συνεπώς προς τι οι δικές του φωνές;  Δημοσιοποιώ δε την Δευτέρα και τον σχετικό χάρτη από την πολεοδομία του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας, για να μην καλούνται οι δημότες να πιστέψουν τον κύριο Βρεττάκο η εμένα, αλλά να δουν οι ίδιοι την πραγματικότητα.

 5) Δεν θα υποδείξει ο κύριος Βρεττάκος που μπορεί να αδειοδοτήσουμε ΣΜΑ αλλά οι νόμοι, άσχετα αν,  όπως ο ίδιος δήλωσε στην απάντηση του προχθές, οι νόμοι δεν τον απασχολούν.

6) Δεν απαντά για την επίσημη θέση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ και του Προέδρου της ΠΕΔΑ περί εγκρίσεως του νομοσχεδίου όπως αρχικά είχε εισαχθεί.  Εκτός αν και αυτοί είναι εχθροί του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

7) Φυσικά, δεν απαντά στο γιατί  για  μια αρνητική εξέλιξη σε υπόθεση  του Δήμου Πειραιά, που τονίζω ξανά, δεν έχει καμία μα καμία σχέση με το Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας, νιώθει την ανάγκη  να ευχαριστήσει, ΟΛΟΥΣ  τους βουλευτές όλων των κομμάτων Α΄ και Β΄ Πειραιά, ΟΛΟΥΣ  τους δημοτικούς συμβούλους ΟΛΩΝ  των παρατάξεων κλπ, κλπ, δηλώνοντας ότι πρόκειται για μια νίκη και εξαιρετικά θετική υπόθεση για την πόλη του. Γιατί άραγε;

8) Όσο για τον σεβασμό στον οποίο κάνει αναφορά στο τέλος, αυτός δεν μπορεί να συνυπάρχει με σκόπιμα ψέματα, επιθετικές συμπεριφορές και τακτικές για προφανέστατα όψιμες δήθεν νίκες. Γιατί από αυτά τα «παιχνίδια» κάποιοι ζημιώνονται.

Φαίνεται επίσης, ότι ο κύριος Βρεττάκος θεωρεί ότι μπορεί κάποιος να βρίζει την πόλη του Πειραιά όποτε εκείνος επιλέγει, να προσπαθεί να διχάσει τους Πειραιώτες των δυο Δήμων, να επιχειρεί να ζημιώσει τους κατοίκους του Δήμου Πειραιά και εγώ να είμαι μονίμως ευγενής και υπομονετικός όπως μέχρι τώρα. Θα πρέπει να αντιληφθεί ότι η ευγένεια, ο σεβασμός και η καλή πίστη δεν είναι αδυναμία αλλά επιλογή που όμως έχει και όρια!


 Τέλος, επειδή έστω και χωρίς κανένα αληθινό επιχείρημα επιμένει, αντί να αναγνωρίσει το λάθος του και επειδή πιθανότατα κουράζω και εγώ με τις μακροσκελείς αλλά αναγκαίες ώστε να κατανοήσει ο κόσμος ανακοινώσεις μου, τον καλώ σε κοινή συνέντευξη τύπου με θέμα το ΣΜΑ, ώστε και ο τελευταίος δύσπιστος δημότης και των δυο Δήμων να βγάλει τα συμπεράσματά του».

@ Καλά μπορεί να παίρνει προσπωικά τη διαφορετική άποψη δύο Δημάρχων όταν υποτίθεται πως υπερασπίζονται το καλό των δημοτών τους;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ