Latest News

Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Μώραλης vs Βρεττάκος: Ο καβγάς για τα σκουπίδια


Φουντώνει ο καβγάς μεταξύ των Δημάρχων Πειραιά και Κερατσινίου -Δραπετσώνας για...

τα σκουπίδια!


Με ένα δελτίο τύπου σεντόνι  850 λέξεων απαντά ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στις δηλώσεις του Δημάρχου Κερατσινίου - Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου για τη μεταφορά απορριμμάτων στο Σχιστό.

Επιγραμματικά ο Γ. Μώραλης συνιστά στον Χρ. Βρεττάκο να είναι λιγότερος επιθετικός μαζί του, υποστηρίζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ο Δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας προσπαθεί να "τσακωθεί" μαζί του για ένα θέμα που δεν υπάρχει!

Χαρακτηρίζει ψευδείς απαράδεκτες δηλώσεις του κ. Βρεττάκου ότι "ο Πειραιάς θέλει να μετατρέψει το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα σε σκουπιδότοπό του, θα πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουμε τι είναι ένας σταθμός μεταφόρτωσης".

Ισχυρίζεται πως ακόμα και "μικρό παιδί καταλαβαίνει ότι ΚΑΜΙΑ απολύτως επιβάρυνση δεν θα είχε η περιοχή από τα απορριμματοφόρα του Δήμου Πειραιά, καθώς αυτά όπως και των υπολοίπων 18 Δήμων, μεταφορτώνουν εδώ και πολλά χρόνια στον ΣΜΑ του ΕΣΔΝΑ στο Σχιστό".

Διατείνεται ότι 19 Δήμοι μεταφορτώνουν στο Σχιστό, αλλά για κάποιο μαγικό, ανεξήγητο λόγο ο κ. Βρεττάκος έχει πρόβλημα μόνο για τη μεταφόρτωση του Δήμου Πειραιά στην ίδια περιοχή 1000 μέτρα πιο κάτω.

Υποστηρίζει πως το οικόπεδο του Δήμου Πειραιά δεν είναι στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας, αλλά του Δήμου Περάματος.

Απορεί γιατί "ο κ. Βρεττάκος επιλέγει, για ένα θέμα χωρίς απολύτως καμία μα καμία ουσία για τον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας και τους κατοίκους του, τη δημόσια αντιπαράθεση με έναν όμορο Δήμο με τον οποίο θα έπρεπε να επιδιώκει τη συνεργασία και όχι τη σύγκρουση, όπως άλλωστε ίσχυε μέχρι πριν λίγους μήνες".

Θεωρεί πωςίναι πραγματικά εξωπραγματική η επιθυμία και η αγωνία του να εμφανίσει ότι πέτυχε κάποια δήθεν νίκη, επιχειρώντας να στερήσει από τον Δήμο του Πειραιά και τους κατοίκους του αυτά που δικαιούνται"!

 Αφήνει υπονοούμενα πως "ίσως η ανάγκη του να είναι μεγάλη γιατί έρχονται μεγάλα διλήμματα και πιθανοί συμβιβασμοί, ίσως γιατί κάποια άλλη άγνωστη σε εμένα ανάγκη τον οδηγεί"
και εμφανίζεται "βέβαιος ότι στο προσεχές διάστημα όλα θα τεθούν, όλα θα εξηγηθούν και καμία απορία δεν θα μείνει τελικά αναπάντητη".

Απάντηση του δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου, στις δηλώσεις του δημάρχου Πειραιά

Ο δήμαρχος Πειραιά προχώρησε σε μία μακροσκελή ανακοίνωση, με την οποία μου επιτίθεται προσωπικά. Προφανώς και δεν θα απαντήσω στο ίδιο ύφος, γιατί πιστεύω βαθιά ότι οι Δήμαρχοι, όταν διαφωνούν, δε διαφωνούν για προσωπικά ζητήματα, αλλά γιατί προσπαθούν να υπερασπίσουν την ποιότητα ζωής και τα δικαιώματα των δημοτών τους.

Στην ιστοσελίδα του Δήμου μας φιλοξενούμε την επιστολή του Δημάρχου Πειραιά (εδώ: https://keratsini-drapetsona.gr/index.php/el/keratsini-drapetsona-news-gr/keratsini-drapetsona-annoncements-gr/item/9762-dhlesh-mwralh). Προσυπογράφοντας ένα μεγάλο κομμάτι των δηλώσεων του, σημειώνω τα εξής:
Ναι, συμφωνούμε ότι ο Δήμος Πειραιά πρέπει να έχει - αφού αυτό θεωρεί σωστό - Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων για δική του χρήση. Αρκεί αυτός ο σταθμός να βρίσκεται στα δικά του όρια.
Ναι, συμφωνούμε ότι η περιοχή του Σχιστού είναι ήδη πολύ επιβαρυμένη γιατί θεωρούνταν για πολλά χρόνια «η πίσω αυλή όλης της Αττικής». Το γεγονός ότι ο μοναδικός Σ.Μ.Α στην Αττική που εξυπηρετεί πάνω από 5.000.0000 πολίτες βρίσκεται στο Σχιστό, επιβεβαιώνει αυτή τη διαπίστωση. 

Ωστόσο, το επιχείρημα που λέει ότι, αφού είναι επιβαρυμένη η περιοχή ας την επιβαρύνουμε κι άλλο, δεν είναι αποδεκτό απ’ τους ανθρώπους της πόλης μας, που αγωνίζονται εδώ και πολλά χρόνια για μία καλύτερη ποιότητα ζωής γι’ αυτούς και τα παιδιά τους.

Προφανώς και δεν έχω καμία διάθεση και πολύ περισσότερο αρμοδιότητα να πω σε οποιονδήποτε Δήμο τι θα κάνει με τις ιδιοκτησίες του. Είναι δεδομένο, όμως, ότι δεν θα σωπάσω, όταν ο οποιοσδήποτε επιχειρεί να αξιοποιήσει εκτάσεις, που ανήκουν στην ιδιοκτησία του, αλλά βρίσκονται στην πόλη μας, σε βάρος της ποιότητας ζωής των κατοίκων. 

Στην δική μου αντίληψη είναι δεδομένο ότι αν ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας είχε στην ιδιοκτησία του εκτάσεις εντός των ορίων οποιουδήποτε άλλου Δήμου, πριν προβεί σε οποιασδήποτε αξιοποίηση τους, θα διαβουλευόταν με την τοπική δημοτική αρχή και το τοπικό δημοτικό συμβούλιο.
Εμείς θα συνεχίσουμε, γιατί όντως έχουμε μπροστά μας τεράστια ζητήματα, που πλήττουν εξίσου τους κατοίκους όλων των δήμων της περιοχής, να συνεργαζόμαστε με όλους τους Δημάρχους. Βασική προϋπόθεση για την καλή συνεργασία είναι να σέβεται ο καθένας από εμάς τα δικαιώματα και τις ανάγκες των κατοίκων που εκπροσωπεί ο άλλος.  




ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ 

ΤΙ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ