Σοβαρά τραυματισμένος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων ένας 14χρονος μαθητής από τον Πειραιά, μετά την επίθεση που δέχθηκε από συμμαθητή του έξω από το σχολείο.
Σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας του, ο γιος της μπήκε στη μέση για να προστατεύσει έναν άλλο μαθητή που δεχόταν παρενόχληση – και αυτό ήταν αρκετό για να στοχοποιηθεί.
Πώς ξεκίνησε το επεισόδιο
Το περιστατικό σημειώθηκε αμέσως μετά το σχόλασμα, έξω από γυμνάσιο της περιοχής. Η μητέρα του 14χρονου περιέγραψε ότι ο γιος της ζήτησε από τον συμμαθητή του να σταματήσει να ενοχλεί το άλλο παιδί. Η παρατήρηση αυτή προκάλεσε έντονη αντίδραση.
«Του λέει “τι μάγκας είσαι εσύ; Έλα, σε περιμένω έξω”», ανέφερε η μητέρα, περιγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο ο δράστης προκάλεσε τον γιο της να βγει από το σχολείο.
Λίγα λεπτά αργότερα, ο 14χρονος δέχθηκε αλλεπάλληλες γροθιές. Σύμφωνα με τη μητέρα του, προσπάθησε να αμυνθεί και να ζητήσει από τον συμμαθητή του να σταματήσει, όμως τελικά λιποθύμησε από τα χτυπήματα και δεν θυμόταν τι είχε συμβεί.
Η στιγμή της ενημέρωσης
Η μητέρα βρισκόταν στην εργασία της, πολύ κοντά στο σχολείο, όταν παιδιά έτρεξαν προς το μέρος της φωνάζοντας ότι ο γιος της έχει τραυματιστεί σοβαρά. Αμέσως έσπευσε στο σημείο.
Ο 14χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Παίδων, όπου παραμένει υπό στενή ιατρική παρακολούθηση. Οι γιατροί διαπίστωσαν σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι, ενώ εξετάζεται και η κατάσταση του ματιού, που έχει επίσης χτυπηθεί.
Συλλήψεις και έρευνα
Ο ανήλικος που φέρεται να επιτέθηκε στον μαθητή αποχώρησε αρχικά από το σημείο, αλλά αργότερα παρουσιάστηκε στην αστυνομία συνοδευόμενος από τον πατέρα του και τον δικηγόρο του.
Ο 14χρονος δράστης συνελήφθη για πρόκληση σωματικής βλάβης σε αδύναμο πρόσωπο, ενώ συνελήφθη και ο πατέρας του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια των αρμόδιων αρχών, που διερευνούν πλήρως τις συνθήκες της επίθεσης.

Ακολουθήστε το reportaznet.gr στο Google News και μάθετε όλες τις ειδήσεις και τα πολιτικά νέα στην Ελλάδα & τον Κόσμο`
