Latest News

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Το μετέωρο βήμα του νέου Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά - Στον "αέρα' τα δικαστήρια στο γιαπί της πρώην Ραλλείου


Από τον Κύρο Παληκάρη 

Στον "αέρα" βρίσκεται στην κυριολεξία η κατασκευή του νέου Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά στο κτήριο - γιαπί της πρώην Ραλλείου στο ...
κέντρο της πόλης.

Η τελευταία εξέλιξη φαίνεται να "παγώνει" ξανά τις διαδικασίες ή ακόμη και ν' ανατρέπει τα δεδομένα για το θέμα των νέων δικαστηρίων τέσσερα χρόνια μετά από τις πανηγυρικές εξαγγελίες της Δημοτικής Αρχής Μώραλη και του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Η "εξασφαλισμένη χρηματοδότηση" του έργου φαίνεται ότι δεν ήταν και τόσο νομικά αποδεκτή. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα νομική σύμβουλος του υπουργού Δικαιοσύνης εκτίμησε ότι δεν είναι νόμιμη η χρηματοδότηση του έργου της ανέγερσης νέων δικαστηρίων στο κτίριο της πρώην Ραλλείου  σε πρόσφατη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών δικηγόρος Νανά Χαρβαλάκου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιώς κ.α.
Η εκτίμηση - βόμβα  "πάγωσε" τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη, εκ των οποίων ορισμένοι φαίνεται πως είχαν διαφορετική άποψη για την χρηματοδότηση του έργου, ενώ  αντιπρότειναν να κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση το προσεχές διάστημα, προκειμένου να ξεπεραστεί το νόμικο κώλυμα. 
Το θέμα του νέου Δικαστικού Μεγάρου τέθηκε στα προ-ημερησίας στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, χωρίς όμως να υπάρχει ξεκάθαρη θέση από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής Μώραλη, πέρα από την προαναγγελία ότι θα συζητήσουν ξανά σε συνεδρίαση την ερχόμενη Δευτέρα, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και ν' ακυρώσουν την απόφαση του Δ.Σ. για παραχώρηση του πρώην κτιρίου της πρώην Ραλλείου στο υπουργείο Δικαιοσύνης για τη μεταφορά των Δικαστηρίων του Πειραιά. 

@Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η κατασκευή νέου Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά τείνει να μετατραπεί σε ανέκδοτο...
Για γέλια!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ