Latest News

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην πρεσβεία του Καναδά στο Χαλάνδρι

Στόχος επίθεσης έγινε η πρεσβεία του Καναδά, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι...
λίγο μετά τις 6 τα ξημερώματα της Κυριακής.
Οι δράστες, περίπου 10 άτομα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έσπασαν την τζαμαρία στον προθάλαμο του κτιρίου με βαριοπούλες, πέταξαν μαύρες και κόκκινες μπογιές και εξαφανίστηκαν.
Η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή ενός ατόμου, που όμως αργότερα αφέθηκε ελεύθερο. 
Με ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο «Ρουβίκωνας» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην πρεσβεία του Καναδά.
Περίπου 10 μέλη της αναρχικής συλλογικότητας επιτέθηκαν στην πρεσβεία, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι, λίγο μετά τις 6 τα ξημερώματα της Κυριακής.
Οι δράστες έσπασαν με βαριοπούλες την τζαμαρία, πέταξαν μπογιές και τράπηκαν σε φυγή. Αρχικά η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή ενός ατόμου, που στη συνέχεια όμως αφέθηκε ελεύθερο.
Επίθεση στην πρεσβεία του Καναδά τα ξημερώματα της Κυριακής
Οι δράστες πέταξαν μπογιές στην πρεσβεία
Με βαριοπούλες έσπασαν τζαμαρία
Καταδίκη από το ΥΠΕΞ
Το υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωση καταδικάζει την επίθεση, ενώ σημειώνει ότι τέτοιες παράνομες ενέργειες δεν θα επηρεάσουν τις άριστες σχέσεις των δύο χωρών.
Οι αρμόδιες αρχές κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να εντοπισθούν και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης οι υπαίτιοι, υπογραμμίζει ακόμη το υπουργείο.
Αναλυτικά:
«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο κτήριο της Πρεσβείας του Καναδά και που είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών.
Τέτοιες παράνομες ενέργειες δεν πρόκειται να επηρεάσουν τις άριστες σχέσεις της χώρας μας με τον Καναδά, αλλά ούτε τους δεσμούς διαχρονικής φιλίας μεταξύ των λαών μας.
Οι αρμόδιες ελληνικές αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι υπαίτιοι να ταυτοποιηθούν, να εντοπισθούν και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».