Latest News

Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Σταματάνε οι βυθοκορήσεις στο λιμάνι - Δικαίωση των κατοίκων από την απόφαση του ΣτΕ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

 


Την αναστολή των εργασιών βυθοκόρησης του λιμανιού του Πειραιά αποφάσισε το... Συμβούλιο της Επικρατείας.
Το ΣΤΕ με απόφαση του έκανε δεκτές τις αιτήσεις αναστολής του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, του ΕΚΠ και πολιτών (Παρατηρητήριο Πειραϊκής) να διακοπούν οι εργασίες βυθοκόρησης (εκσκαφές τοξικών αποβλήτων) στο Λιμάνι του Πειραιά.
Για τις παράνομες εργασίες στο Λιμάνι είχε κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά και είχαν δοθεί καταθέσεις στο λιμεναρχείο Πειραιά.
Μέχρι πριν λίγες ημέρες τα αρμόδια υπουργεία και το Λιμεναρχείο δεν παρέδιδαν κανένα στοιχείο σχετικά με την αδειοδότηση των εργασιών.








Το Παρατηρητήριο Πειραϊκής ξεκίνησε τον κινηματικό και δικαστικό αγώνα κατά της προκαλούμενης οδικής και θαλάσσιας ρύπανσης από τις βυθοκορήσεις που διενεργούσε η Cosco  από τον Ιανουάριο του 2024.
Κατά την διάρκεια αυτού του αγώνα παρότι δεχθήκαμε εκφοβισμό και απειλές δεν καταθέσαμε τα όπλα.
Το τεκμηριωμένο φωτογραφικό υλικό και την επιστημονική έκθεση του ομότιμου καθηγητή θαλασσίου περιβάλλοντος και εκπροσώπου του Παρατηρητηρίου Πειραϊκής Βασίλη Τσελέντη, τα θέσαμε στη διάθεση του δικηγορικού συλλόγου Πειραιά. 
Το ΣτΕ δέχτηκε την προσφυγή και διακόπτει προσωρινά τις βυθοκορήσεις του Κεντρικού Λιμένα Πειραιά. 
Το κίνημα της Πειραϊκής σημειώνει ακόμη μια ενωτική  νίκη σήμερα και στέλνει μήνυμα αγώνα σε όλα τα κινήματα της χώρας μας.