Latest News

Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Σάλος στο Πέραμα: Γιατί ο Δήμαρχος έβρεξε με υδροφόρα σκηνές Ρομά (ΒΙΝΤΕΟ-ΕΙΚΟΝΕΣ)


Σάλος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες για την κίνηση του δημάρχου Περάματος Γιάννη Λαγουδάκος να βρέχει τις σκηνές των Ρομά με... υδροφόρες.

Αρχικά στο βίντεο φαίνεται ο Δήμαρχος να απαντά έντονα και να φωνάζει σε μία γυναίκα ενώ στη συνέχεια παίρνει τον σωλήνα από την υδροφόρα κι αρχίζει να βρέχει το σημείο όπου έχουν κατασκηνώσει οικογένειες με μικρά παιδιά.

Ο διάλογός τους στο βίντεο:

-«Τι κάναμε;» τον ρωτάει η γυναίκα.

-«Τι κάνατε; Τι είναι αυτά ρε; Στήσατε τσαντίρια ρε; Ποιανού είναι αυτά; Φέρτε εδώ την κάνουλα».

ADVERTISEMENT

-«Για όνομα…Γιατί κάνετε έτσι; Άνθρωποι είμαστε» του απαντά εκείνη.

-«Στο σπίτι σας, στον χώρο σας, στον Δήμο σας, τι είναι αυτά ρε;» ακούγεται να φωνάζει ο Γ. Λαγουδάκος.

-«Άμα πάθουνε τίποτα τα μωρά…» του λέει η γυναίκα.

-«Θα σου πω εγώ τι θα πάθουν τα μωρά. Σε ίδρυμα σήμερα τα μωρά και εσύ στη μπουζουρού. Αυτό δεν είναι για μωρά, είναι για γουρούνια» της απαντά ο Δήμαρχος Περάματος.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος παίρνει τον σωλήνα από την υδροφόρα της Πολιτικής Προστασίας και βρέχει το σημείο όπου είχαν κατασκηνώσει οι Ρομά.

Μάλιστα, ο δήμαρχος ανέβασε το σχετικό βίντεο και στον δικό του λογαριασμό στο instagram…


Με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος κάνει αναδρομή στο τι έχει συμβεί μέχρι τώρα και γιατί προέβη σε αυτή την κίνηση.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Σε αποκατάσταση της αλήθειας σας ενημερώνουμε πως ο Δήμος Περάματος, η δημοτική αρχή  και όλος ο Περαματιώτικος λαός, η πλειοψηφία του οποίου είναι εργάτες και πρόσφυγες, αγκαλιάσαμε και  φιλοξενούμε νόμιμα εγκατεστημένους Ρομά, σε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, εντός των ορίων του Δήμου μας.

ADVERTISEMENT

Στις οικογένειες αυτές, με τη συνεργασία και μέριμνα της Κοινωνικής μας υπηρεσίας, παρέχεται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, επίδομα στέγασης και έχουν πρόσβαση στο Κοινωνικό μας παντοπωλείο.

Επίσης στην πόλη μας, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι εγκατεστημένο hot spot 2500 προσφύγων, οι οποίοι ήρθαν χωρίς ένα ρούχο και όλοι  τους αγκαλιάσαμε, τους στηρίξαμε και ο Δήμος Περάματος έχει άριστη συνεργασία μαζί τους και τους παρέχει υπηρεσίες καθαριότητας, αποκομιδής απορριμμάτων  και κάθε ανθρώπινη βοήθεια.

Από την Ιανουάριο που παραλάβαμε την διοίκηση του Δήμου βρήκαμε ήδη εγκατεστημένους  μια ομάδα Ρομά στο πρώην Ιατρικό Κέντρο Πρώτων Βοηθειών που στόχο έχουμε να στελεχώσουμε και να επαναλειτουργήσουμε για την παροχή πρώτων βοηθειών στους εργαζόμενους στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.

Οι Ρομά που, παράνομα έμεναν μέσα, είχαν καταστρέψει τα πάντα λειτουργώντας ως τουαλέτα το ίδιο το κτίριο και όλη τη γύρω περιοχή και προκαλώντας μια υγειονομική βόμβα.

Παράλληλα είχαμε καταγγελίες για κλοπές και παραβατική συμπεριφορά της συγκεκριμένης ομάδας σε πλατείες, επιχειρήσεις, καφετέριες ακόμα και στο τοπικό λεωφορείο Άνω Περάματος. Τέσσερις φορές κλάπηκαν 250 μέτρα καλώδια και χαλκός από το Δημοτικό Κολυμβητήριο «Γ. Κασσιμάτης» και το δημοτικό θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης».

Αλλεπάλληλες είναι οι επιστολές του δημάρχου στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και αλλεπάλληλες συσκέψεις με στρατηγούς της αστυνομίας στο δημαρχείο Περάματος.

Αλλεπάλληλες και οι επαφές του δημάρχου με τους Ρομά εγκατεστημένους στο κτίριο του Ιατρικού Κέντρου, παρουσία κοινωνικών λειτουργών του δήμου που, δυστυχώς  έπεσαν στο κενό. Τελικά η μόνη λύση ήταν να χτίσουμε και να αχρηστεύσουμε το κτίριο αφού πρώτα τα συνεργεία καθαριότητας το απολύμαναν.

Οι ίδιοι, μόνοι τους και αυθαίρετα, μετεγκαταστάθηκαν σε καταυλισμό που έστησαν σε υπαίθριο χώρο της πόλης, μπροστά στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου.

Αλλεπάλληλες πάλι οι  προσπάθειες του δημάρχου με τον ιερέα, αν και δεν είναι δημότες Περάματος, να σιτίζονται από τα γεύματα αγάπης.

Όλες οι προσπάθειες όμως έπεσαν πάλι στο κενό. Ακολούθησαν καταγγελίες δημοτών για παραβατική και οχλούσα συμπεριφορά. Επειδή η υγειονομική βόμβα δεκάδων ανθρώπων που χρησιμοποιούσαν ως τουαλέτα δημόσια πλατεία, έφτασε στο απροχώρητο, τότε λοιπόν ανέλαβα προσωπικά την ευθύνη να καθαρίσω την πλατεία από τα αποτελέσματα της υγειονομικής επιδείνωσης της περιοχής.

Η ευθύνη της ελληνικής Πολιτείας τόσο σε επίπεδο προστασίας του πολίτη όσο και σε επίπεδο κοινωνικής προστασίας και πρόνοιας αδύναμων κοινωνικών ομάδων είναι μεγάλη. Η ευθύνη της δημοτικής αρχής Περάματος για το ίδιο θέμα ξεκινάει και τελειώνει στους δημότες Περάματος, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ως δημοτική αρχή επαναλαμβάνουμε την ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους αρχηγούς των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου όπως και σε όλους τους βουλευτές της Β’ Πειραιά να έρθουν εδώ και να τους ενημερώσουμε για όλα τα μεγάλα προβλήματα της πόλης μας και να έχουμε την στήριξή τους στις διεκδικήσεις μας, μεταξύ άλλων, για: Την άμεση ανάγκη να στελεχωθεί με γιατρούς το κτίριο του Ιατρικού Κέντρου ώστε να προστατευτεί η ζωή των εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Την αντιμετώπιση της  υψηλής παραβατικότητας που παρατηρείται ώστε οι δημότες μας να νιώθουν πιο ασφαλείς. Την χρηματοδότηση και υλοποίηση όλων των αναγκαίων έργων και υποδομών ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής όλων των δημοτών κ.ά.»