Latest News

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Περιπολίες από τον στρατό στα δάση - Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 3 περιοχές της χώρας

 Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σήμερα Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης &... Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα για σήμερα, Τρίτη 11 Ιουνίου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4 για:

  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Φωκίδας)
  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας)
Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 3 περιοχές της χώρας - Περιπολίες από τον στρατό στα δάση


Υπό τα δεδομένα αυτά το ΓΕΕΘΑ, έχει προχωρήσει το σχεδιασμό για να συνδράμει το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας με περίπολα για την επιτήρηση των περιαστικών δασών της Αττικοβoιωτίας.

Συνολικά 23 περίπολα 12ωρης λειτουργία (46 εν συνόλω) με ανάλογα μέσα και εξοπλισμό για επικοινωνία, διοικητική μέριμνα και παρατήρηση ημέρα και νύχτα, θα βρίσκονται στα δάση γύρω από την Αττική και τη Βοιωτία, ενώ υπάρχει συντονισμός με το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής, τους τοπικούς διοικητές και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων.

Πιο αναλυτικά, από το ΓΕΣ θα υπάρχουν 4 περίπολα σε Αττική και 8 σε Βοιωτία, από το ΓΕΝ 4 περίπολα στην Αττική, από το ΓΕΑ 4 περίπολα στην Αττική και από τη ΔΕΠ 3 περίπολα σε Αττική συν 2 στην Εύβοια.

Παράλληλα έχει γίνει σχεδιασμός διασποράς σε θέσεις συγκοινωνιακών κόμβων και μηχανημάτων του Μηχανικού για επέμβαση αν απαιτηθεί, ενώ τα αεροπορικά μέσα βρίσκονται σε διασπορά για ετοιμότητα και συνδρομή σύμφωνα με σχεδιασμό. Ανάλογος σχεδιασμός συνδρομής και υλοποίηση δράσης γίνεται και σε όλη την Επικράτεια σε συντονισμό με Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος.