Latest News

Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

Δημοσκόπηση: Νέα πτώση για την κυβέρνηση της ΝΔ – Δεν έπεισε σχεδόν 8 στους 10 για τα Τέμπη

 
Την φθορά της κυβέρνησης καταγράφει η δημοσκόπηση... της Alco που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Alpha, από τις 2 μέχρι τις 5 Απριλίου σε δείγμα 1.000 ανθρώπων, ενόψει των ευρωεκλογών.

Η ΝΔ χάνει 1,4 της μονάδας σε σχέση με την μέτρηση του Μαρτίου, ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει 1,8 μονάδες ενώ το ΠΑΣΟΚ πρακτικά παραμένει στάσιμο, με απώλεια 0,1 της μονάδας.

Κέρδη εμφανίζει η Ελληνική Λύση που είναι στην τέταρτη θέση, μπροστά από το ΚΚΕ, αλλά και η Πλεύση Ελευθερίας, που καταγράφηκε στο 3,5% – προφανώς λόγω και της έντονης παρουσίας της στη Βουλή, στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας. 

Στο ερώτημα αν οι ευρωεκλογές θα είναι μια ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας, το 49% δήλωσε πως θα είναι. 

Η πρόσφατη πρόταση δυσπιστίας δεν επηρέασε καθόλου την απόφαση για την επιλογή κόμματος στις ευρωεκλογές λέει το 37%. Λίγο απαντά το 19%, αρκετά λέει το 20% και πολύ το 11%.


Σε ερώτηση για το αν πείστηκαν οι πολίτες πως δεν υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης για τα Τέμπη, το 75% λέει όχι, ναι απάντησε το 14% και το 11% απάντησε «δεν ξέρω, δεν απαντώ».

Στην ερώτηση για το ποια κόμματα κέρδισαν από τη διαδικασία της πρότασης δυσπιστίας, το 23% απάντησε ότι βγήκε κερδισμένο το ΠΑΣΟΚ ενώ το 20% απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Κέρδισαν δηλαδή τα δύο πρώτα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Όσο για το ποια κόμματα έχασαν, οι πολίτες απάντησαν σε ποσοστό 42% ότι έχασε η ΝΔ, το 27% απάντησε ότι έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ και 22% το ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή 4 στους 10 πιστεύουν ότι ηττημένο από αυτή τη συζήτηση είναι το κυβερνών κόμμα.

Εν τω μεταξύ, το 57% δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές με παραίτηση Μητσοτάκη και διεθνείς παρατηρητές, όπως ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης.