Latest News

Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Ρέντης: Στη φυλακή 22χρονος για τη δολοφονία Λυγγερίδη, κατηγορείται για ηθική αυτουργία

 Ένας ακόμη κατηγορούμενος στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, ο ένατος για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη, οδηγήθηκε... στη φυλακή.

Πρόκειται για 22χρονο, ο οποίος φέρεται να είναι εκ των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του αστυνομικού αλλά και πρόσωπο που παρακίνησε τους άλλους συγκατηγορούμενους του να ξεκινήσουν τα επεισόδια, ο οποίος μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος.

Για τον 22χρονο το κατηγορητήριο αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Εδρασε και ως φυσικός αυτουργός, αφού εξήλθε του Κ.Γ. Ρέντη "Μελίνα Μερκούρη", μαζί με την υπόλοιπη ομάδα των δραστών, φορώντας ζακέτα χρώματος γκρι-κόκκινο με φερμουάρ μέχρι το ύψος του στήθους, έχοντας καλύψει τα χαρακτηριστικά του με κουκούλα και από κοινού διενεργήσαν επιθέσεις εναντίων των αστυνομικών της Υ.Α.Τ. με τον ίδιο να κρατάει αυτοσχέδιο εκρηκτικό – εμπρηστικό μηχανισμό και πέτρες κατευθυνόμενος προς τις αστυνομικές δυνάμεις συμμετέχοντας στις επιθέσεις».

Επιπλέον φέρεται ότι, «συμμετείχε στην οργάνωση και σχεδιασμό των προπαρασκευαστικών ενεργειών και στη μεταφορά των "πολεμοφόδιων" στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη», ενω μαζί με έναν συνομήλικο συγκατηγορούμενό, φέρονται ως "αυτοί που μετέφεραν το σήμα έναρξης των επιθέσεων στους δράστες που βρίσκονταν εντός του Κ.Γ. Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη», προτρέποντάς τους να εξέλθουν του γηπέδο».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται ο 22χρονος «εισήλθε στο γήπεδο, κατά τη διάρκεια του πρώτου σετ, κατευθύνθηκε σε ομάδα οπαδών του Ολυμπιακού που βρίσκονταν όρθιοι, στο κάγκελο που ήταν αναρτημένα πανό που ανέγραφαν "ΝΕΑ 7 LIOSIA" και "KAMATERO" και μετά από ελαχίστων δευτερολέπτων φράσεων – προτροπών και ωθήσεων των χεριών του στην ομάδα ατόμων που απευθύνθηκε, τα άτομα αμέσως τον ακολούθησαν με ταχύ βήμα προς την έξοδο του γηπέδου».

Οι απολογίες συνεχίζονται.

Προφυλακίστηκε και ο «Κοντός»

Νωρίτερα, προφυλακίστηκε και ο «Κοντός», ως ηθικός αυτουργός της επίθεσης.

Προφυλακίστηκε ο φερόμενος ως αρχηγός των Χούλιγκανς, με το προσωνύμιο «ΚΟΝΤΟΣ», που φέρεται ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Πρόκειται για τον Α.Ι, ο οποίος σύμφωνα με τα στοιχεία της κατηγορίας, «πλην της δράσης του ως ηθικός αυτουργός ... έδρασε και ως φυσικός αυτουργός, καθώς αφού μοίρασε ναυτικές φωτοβολίδες και αυτοσχέδιους εμπρηστικούς – εκρηκτικούς μηχανισμούς, κατείχε και ο ίδιος έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, αποτελούμενο από πλαστικό μπουκάλι νερού μισού λίτρου, με βενζίνη στο οποίο είχε τυλιγμένο γύρω του ένα μαύρο δυναμίτη, τον οποίο έρριψε προς τις αστυνομικές δυνάμεις από απόσταση περίπου πενήντα (50) μέτρων, κάτι που σηματοδότησε την έναρξη των επιθέσεων».

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της αστυνομίας «ο Α.Ι. με την άφιξη του στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη, τροποποίησε το σχέδιο επίθεσης, το οποίο αν και αρχικά ήταν να πραγματοποιηθεί μετά το πέρας του αγώνα, τελικά με απόφαση του, έλαβε χώρα μετά το πέρας του 1ου σετ.

Ο Α. Ι. φορώντας καπέλο, ευρισκόμενος στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, συνομίλησε με τον Χ. Μ. - Δ., ο οποίος βρισκόταν στη κερκίδα των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού, πλησίον της πλαϊνής πόρτας, φορώντας μαύρο αμάνικο μπουφάν και μπλούζα σκουρόχρωμη.

Στη συνέχεια, αμφότεροι Α.Ι. και Χ. Μ.–Δ. εξήλθαν του γηπέδου, ανέμεναν εξωτερικά του γηπέδου, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και όταν αυτοί εξήλθαν τους μοίρασαν τα πολεμοφόδια και τους έδωσαν εντολή να τους ακολουθήσουν και όταν αυτοί εκτοξεύσουν τα αντικείμενα που κρατούσαν, δηλαδή ο Α. Ι. τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό και ο Χ. Μ.-Δ. τη ναυτική φωτοβολίδα, να ρίψουν με τη σειρά τους τα αντικείμενα που είχε στην κατοχή του ο καθένας προς τις Αστυνομικές Δυνάμεις».

Ο κατηγορούμενος, που θεωρείται ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης κατάφερε να διαφύγει, τότε, καθώς δεν ήταν ανάμεσα στους προσαγόμενους της 07/12/2023.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία «δεν λήφθηκε δείγμα DNA του με σκοπό την ανίχνευση υπολειμμάτων ενεργοποιημένης πυροτεχνικής σύνθεσης, ενώ τα αποτελέσματα από τις συγκριτικές εξετάσεις του δείγματος βιολογικού υλικού που λήφθηκε με τη συναίνεση του, δεν έχουν περιέλθει στην Υπηρεσία μας, έως τη σύνταξη του παρόντος».

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί ο δεύτερος γύρος των απολογιών των κατηγορουμένων, για την εγκληματική οργάνωση και τη δολοφονία Λυγγερίδη.

Σήμερα έχουν οδηγηθεί στους τρεις ανακριτές, που λαμβάνουν απολογίες, 33 κατηγορούμενοι.