Latest News

Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

Πορεία εκπαιδευτικών στον Πειραιά – Καταγγέλλουν διώξεις λόγω συνδικαλιστικής δράσης

 Περίπου 500 εκπαιδευτικοί και αλληλέγγυοι βρέθηκαν την Πέμπτη στην πλατεία Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά μετά από κάλεσμα της επιτροπής πρωτοβουλίας ενάντια στις...διώξεις εκπαιδευτικών.

Η Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής, σύμφωνα με ανακοίνωση της, κάνει λόγο για διώξεις εκπαιδευτικών εξαιτίας της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης τους.

Τη διαδήλωση στήριξαν τα σωματεία:

ΕΛΜΕ Καλλιθέας – Νέας Σμύρνης – Μοσχάτου, Ε’ ΕΛΜΕ Αθήνας, ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής, Α΄ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Ελευσίνα), Ε’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, ΣΕΠΕ Πειραιά «Πρόοδος», ΣΕΠΕ «Κ. Σωτηρίου», ΣΕΠΕ «Αριστοτέλης», ΣΕΠΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου Φυλής «Ηρώ Κωνσταντοπούλου», Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής, ΠΕΝΕΝ, Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Αγ. Σάββας», Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (ΠΕΣΕΚ), Σύλλογος Εργαζομένων ΤΕΕ, Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ, Πανελλήνιος Σύλλογος ΕΔΙΠ ΑΕΙ, Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών.

Επίσης οι παρακάτω κινήσεις:

Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής Πειραιά, δημοτικό σχήμα “Ανυπότακτος Κορυδαλλός”, πολιτική οργάνωση Κόκκινο Νήμα, Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών, Λαϊκή Αντίσταση Πειραιά, Αγωνιστική Παρέμβαση Γ΄ Δυτικής Αθήνας, Ταξική Πορεία, Αγωνιστικές Κινήσεις, Εκπαιδευτικός Όμιλος Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης, Αγωνιστική Παρέμβαση Νέας Σμύρνης – Καλλιθέας – Μοσχάτου, ΟΡΜΑ (Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού), Εργατική Συμμαχία στα Δυτικά, δημοτική κίνηση «Ανταρσία στην Κοκκινιά», δημοτική κίνηση «Ανταρσία στο Λιμάνι», Ταξική Αντεπίθεση, Διαρκής Αγώνας, Πρωτοβουλία εργαζομένων στο ΥΠΑΙΘ.

Μετά την ολοκλήρωση της πορείας στο κέντρο του Πειραιά, δόθηκε νέο ραντεβού για τα επόμενα βήματα την Τρίτη 26/3 στις 18:30 στο 3ο ΓΕΛ Πειραιά.

Η καταγγελία

«Καταγγέλλουμε την ΚΛΗΣΗ για ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΑΡΤΥΡΑ στο πλαίσιο διενέργειας ΕΔΕ που έλαβε η συναγωνιστριά μας Χ. Χοτζόγλου σήμερα (Πέμπτη 21/3).

Αν και δε γνωρίζουμε τον ακριβή λόγο για τον οποίο καλείται, είναι σαφές ότι αφορά την συνδικαλιστική και πολιτική της δράση. Είναι άλλωστε πολλαπλές οι συνδικαλιστικές και πολιτικές διώξεις (είτε πειθαρχικές, είτε ποινικές είτε και τα δύο) που διενεργούνται τόσο στον Πειραιά όσο και πανελλαδικά. Άλλωστε μερικές μέρες πριν ο συναγωνιστής μας Γ. Καββαδίας είχε καλεστεί σε «έγγραφες εξηγήσεις» από το πειθαρχικό τμήμα της ΔΙΔΕ Πειραιά, για άρθρο που είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο!

Κουμπώνει με το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρείται να επιβληθεί. Με τις τρομοκρατικές 49 συλλήψεις των φοιτητών στο ΑΠΘ. Με τις απανωτές δικαστικές αποφάσεις για την απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση. Με την εγκύκλιο που στάλθηκε από το ΥΠΑΙΘ όπου επισημαίνει ότι η επιχείρηση αποτροπής της αξιολόγησης εντάσσεται στις ποινές του Νέου Ποινικού Κώδικα (περι «φωνασκιών όταν μπαίνει κόσμος σε σχολική μονάδα»).

Δεν θα περάσει όλο αυτό το κλίμα. Θα το σπάσει ο ίδιος ο λαός στους δρόμους με τους αγώνες τους.

Η σημερινή κλήση σε ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΑΡΤΥΡΑ είναι διπλά προκλητική αφού στάλθηκε ημέρα της κινητοποίησης σωματείων, φορέων, και συλλογικοτήτων ενάντια στις συνδικαλιστικές και πολιτικές διώξεις.

Η καλύτερη απάντηση που μπορούν να πάρουν θα είναι να είναι μια πραγματικά μαζική και δυναμική διαδήλωση που θα βροντοφωνάξει να παρθούν πίσω όλες οι διώξεις.

ΚΑΤΩ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ! ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΤΗΣΙΜΑΤΟΣ ΝΕΩΝ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Καλούμε το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά να βγάλει συγκέντρωση την ημέρα που καλείται η Χ. Χοτζόγλου σε κατάθεση (Τρίτη 27/03 09:00 στο 15ο ΓΕΛ Πειραιά). Να προετοιμαστεί σαν επόμενο βήμα συγκέντρωση και στο 8ο Γελ Πειραιά.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ την Τετάρτη 28/3 στις 14:00 στο 3ο ΓΕΛ Πειραιά, για να αποφασιστούν τα νέα βήματα αγώνα που πρέπει να γίνουν για να ανοίξει ακόμα περισσότερο στον κλάδο και στον λαό το ζήτημα των διώξεων. Για να σπάσει στους δρόμους η κρατική καταστολή και το χτύπημα της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης».