Latest News

Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο για τα Τέμπη: Πρόταση δυσπιστίας από το ΠΑΣΟΚ

 Σε κινούμενη άμμο εξελίσσεται για την κυβέρνηση η υπόθεση της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών, καθώς μετά τις αποκαλύψεις περί «μονταζιέρας» στους διαλόγους του σταθμάρχη, το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας την... ερχόμενη εβδομάδα.

Τη σχετική πρωτοβουλία προανήγγειλε σήμερα, Κυριακή (24/3) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, καταγγέλλοντας ότι «κάποιοι είχαν την προτεραιότητα να αφαιρέσουν συνομιλίες του επίμαχου σταθμάρχη, να τις χαλκεύσουν και να τις διοχετεύσουν σε φιλικά μέσα για να ενισχύσουν το αφήγημα περί ανθρώπινου λάθους. Και όλα αυτά πριν τις παραλάβει η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη».

Συγκεκριμένα, σε σχετική δήλωσή του για τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής», ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε: «Οι σημερινές αποκαλύψεις αποδεικνύουν ότι το έγκλημα των Τεμπών είναι ένα διαρκές έγκλημα. Είναι εξοργιστικό ότι την ώρα που 57 άνθρωποι έχασαν με άδικο και τραγικό τρόπο τις ζωές τους, την ώρα που θρηνούσαν οι οικογένειες τους και εκατομμύρια Έλληνες σκέπτονταν ότι στο μοιραίο τρένο θα μπορούσαν να είναι τα δικά τους παιδιά, κάποιοι είχαν την προτεραιότητα να αφαιρέσουν συνομιλίες του επίμαχου σταθμάρχη, να τις χαλκεύσουν και να τις διοχετεύσουν σε φιλικά μέσα για να ενισχύσουν το αφήγημα περί ανθρώπινου λάθους. Και όλα αυτά πριν τις παραλάβει η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη».

Επίσης, ο ίδιος πρόσθεσε: «Απέναντί μας έχουμε μια αδίστακτη αγέλη εξουσίας, που καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα και υπονομεύει το κράτος δικαίου, γι’ αυτό υπάρχει μόνο ένας δρόμος: Η πρόταση δυσπιστίας. Αναλαμβάνω τη θεσμική πρωτοβουλία και καλώ όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».

Τέμπη, Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ, ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ

Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, η πρόταση δυσπιστίας αναμένεται να κατατεθεί την ερχόμενη Τρίτη (26/3).

Νέα Αριστερά: Θα στηρίξουμε την πρόταση δυσπιστίας

Η Νέα Αριστερά θα στηρίξει την πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ, όπως ανακοίνωσε το κόμμα.

Ειδικότερα η Νέα Αριστερά αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

«Η Nέα Aριστερά στις 6 Μαρτίου κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και την Πλεύση Ελευθερίας στην από κοινού κατάθεση πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση. Επέλεξαν για μικροκομματικούς λόγους να απορρίψουν την πρόταση αυτή. Σήμερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επαναφέρει την πρόταση της Νέας Αριστεράς. Εμείς δεν κάνουμε παιχνίδια.

Το δήλωσε σήμερα νωρίς το πρωί ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης: Η κυβέρνηση πρέπει να φύγει. Η παραμονή της αποτελεί όνειδος για τη δημοκρατία. Η Νέα Αριστερά θα στηρίξει την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση. Δεν πάει άλλο».