Latest News

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Δεν ακούγονται όσα λένε στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά: Μήπως δεν θέλουν να τους καταλαβαίνει κανείς;


Από τον Κύρο Παληκάρη

Γελάνε όσοι τύχει να παρακολουθήσουν τη ζωντανή μετάδοση, μέσω WEB TV του Δημοτικού Ραδιοφώνου Πειραιάτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, καθώς δύσκολα μπορεί να καταλάβει κανείς όσα λέγονται μέσα... στην αίθουσα. 

Με κακό ήχο και συνεχής διακοπές εξακολουθεί να υπολειτουργεί ''δια ζώσης΄΄ και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη (υβριδική συνεδρίαση)'', όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στην πρόσκληση που στάλθηκε από το Προεδρείο. 

Το αποκορύφωμα ήταν στην τελευταία συνεδρίαση που δημοτικοί σύμβουλοι επεσήμαναν ότι δεν μπορούν ν΄ ακούσουν τους συναδέλφους τους και πήραν την απίστευτη απάντηση από το Προεδρείο να απευθυνθούν στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου!  

(Καλά, τι να κάνουν οι υπάλληλοι, όταν ολόκληρη δημοτική αρχή δεν φαίνεται να έχει τη βούληση ή την ικανότητα να βρει λύση για ένα τόσο απλό θέμα που εκθέτει περισσότερο τους ίδιους που ακούγονται να μιλούν σα μη κανονικοί άνθρωποι, για να το πούμε κομψά).

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόβλημα εστιάζεται στο γεγονός ότι το ηχητικό σύστημα της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου είναι παλαιότερης τεχνολογίας και δεν μπορεί ν¨ ανταποκριθεί στη μετάδοση, ειδικά κατά την ''υβριδική συνεδρίαση''. 


Έτσι, οι ομιλητές δεν ακούγονται στην κυριολεξία, όπως για παράδειγμα ο δήμαρχος που μιλάει γρήγορα και φωνάζει δυνατά σε μια μετάδοση που ο ήχος είναι κακός με διακοπές και δύσκολα ο ακροατής μπορεί να καταλάβει τι λέγεται στην συνεδρίαση. 


@Δεν είναι πρώτη φορά, αλλά μάλλον ούτε και η τελευταία  που γράφουμε για το θέμα με τον κακό ήχο στην μετάδοση γιατί φαίνεται πως μάλλον δεν θέλουν να καταλαβαίνει κανείς όταν μιλάνε στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά...