Latest News

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Μαφιόζικη εκτέλεση στον Κορυδαλλό: Ποιος είναι ο «Ράμπο» ή «Ταξιτζής» - Το προφίλ των θυμάτων

 
Οι δύο νεκροί από τη δολοφονική επίθεση στον Κορυδαλλό... το βράδυ της Τετάρτης, φαίνεται να ήταν πρόσωπα γνωστά στις αρχές.

Η αστυνομία αναζητά το παρελθόν των δύο θυμάτων της επίθεσης στον Κορυδαλλό θέλοντας να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για να εντοπίσει τους δράστες της χθεσινοβραδινής επίθεσης.

Κορυδαλλός: Ο «Ράμπο» ή «Ταξιτζής»

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ένας νεκρός βρέθηκε στη θέση του οδηγού του πολυτελούς αυτοκινήτου του και ήταν γνωστός στις αρχές από το 2007 όταν είχε εμπλακεί στη δολοφονία οπαδού στη λεωφόρο Λαυρίου. Πρόκειται για τον 48χρονο Βασίλη Ρ., γνωστός με τα προσωνύμια «Ράμπο» ή «Ταξιτζής». Φέρεται να είχε επαφές με κυκλώματα της νύχτας, ενώ είχε εμπλακεί και σε υπόθεση συμβολαίου θανάτου σε βάρος υψηλόβαθμου στελέχους της ΕΛ.ΑΣ. για 250.000 ευρώ.

Στα τέλη Ιανουαρίου του 2013, ο Βασίλης Ρ. είχε συλληφθεί από αστυνομικούς του τμήματος εκβιαστών στη Νίκαια καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του εφετείου Αθηνών, συνολικής ποινής κάθειρξης 12 ετών, για το «αδίκημα της συνέργειας σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, που είχε διαπραχθεί στις 29.3.2007 στην Παιανία». Στη συνέχεια, ο 48χρονος φέρεται να εντάχθηκε στην ομάδα του Βασίλη Στεφανάκου ενώ μετά τον θάνατο του τελευταίου, συνέχισε τη συνεργασία του με τον Γιάννη Σκαφτούρο.

Ο 48χρονος είχε καταγγελθεί το 2013 και από έναν 46χρονο από τη Ροβιάτα Ηλείας, ο οποίος κατέθεσε πως ο τελευταίος τον πυροβόλησε έξω από το καφενείο του πατέρα του. Η επίθεση είχε γίνει το βράδυ της 9ης Ιουνίου 2010. Ο 46χρονος είχε δώσει κατάθεση στο τμήμα ασφαλείας Αμαλιάδας, λέγοντας πως εκείνη την ημέρα είχε επιστρέψει από τη θάλασσα και βρισκόταν έξω από το καφενείο, όταν σταμάτησε μια μηχανή μεγάλου κυβισμού χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας και ο οδηγός της τον πυροβόλησε στο κεφάλι και στην κοιλιακή χώρα.

Κορυδαλλός: Συγγενής του 38χρονου ο δεύτερος νεκρός

Ο δεύτερος νεκρός της επίθεσης στον Κορυδαλλό ήταν ο 31χρονος Δ.Μ, γαμπρός του πρώτου θύματος. Οι δυο τους είχαν εμπλακεί κατά καιρούς, μεταξύ άλλων, σε υποθέσεις εκβιασμών και προστασίας μαγαζιών. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως ο 48χρονος ανήκε στην ομάδα του Γιάννη Σκαφτούρου και ο 31χρονος ήταν στην ομάδα φύλαξης του τελευταίου.

Πώς στήθηκε η ενέδρα στον Κορυδαλλό

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δύο δράστες που επέβαιναν σε όχημα τύπου τζιπ πλησίασαν το αυτοκίνητο των θυμάτων, που ήταν σταθμευμένο στην οδό Βέμπο, και άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ, σκοτώνοντας τους. Μάλιστα φαίνεται ότι γνώριζαν πως το αυτοκίνητο του θύματος ήταν θωρακισμένο. Στο σημείο βρέθηκαν περίπου 50 κάλυκες.

Οι σφαίρες, λόγω της θωράκισης του οχήματος, φαίνεται πως αρχικά δεν «βρήκαν» τον Βασίλη Ρ. Τότε, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι δράστες εκτιμάται ότι άνοιξαν την πόρτα του αυτοκινήτου και τον πυροβόλησαν εξ επαφής. Στην κατοχή του θύματος δεν βρέθηκε όπλο. Αμέσως μετά οι δράστες έφυγαν με ένα μαύρο Ford Kuga, το οποίο στη συνέχεια βρέθηκε καμένο στην περιοχή του Σκαραμαγκά. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν είχε δηλωθεί ως κλεμμένο ή να φέρει πλαστές πινακίδες.