Latest News

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ: Ποιους υποψήφιους (ΔΕΝ) ανακοίνωσε ο Μώραλης - Το κακό τάιμινγκ και οι απουσίες



Από τον Κύρο Παληκάρη

Τέσσερις μήνες πριν από τις Δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου και ενδιάμεσα από τις διπλές εθνικές εκλογές, ο απερχόμενος δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης έσπευσε κάπως πρόωρα και βιαστικά να διαρρεύσει, με... non paper, μέσω φιλικών τοπικών και μη ιστοσελίδων, τα πρώτα 15 ονόματα υποψήφιων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού ΅Πειραιάς Νικητής΅ .

 Πρόκειται για ενεργεία δημοτικούς συμβούλους που κατά την διάρκεια όλης της προηγούμενης  τετραετίας είχαν οριστεί σε διάφορες θέσεις της διοίκησης του Δήμου Πειραιά (αντιδήμαρχοι, εντεταλμένοι σύμβουλοι, πρόεδροι δημοτικών επιχειρήσεων κα,), χωρίς οι περισσότεροι να έχουν παρουσιάσει ιδιαίτερο έργο, ενώ ορισμένοι παραμένουν σχεδόν άγνωστοι μετά από τέσσερα χρόνια θητείας της απερχόμενης δημοτικής αρχής.

 Επί της ουσίας μιλάμε για τους 15 από τους συνολικά 22 αιρετούς του συνδυασμού ¨Πειραιάς Νικητής¨ στις προηγούμενες εκλογές του 2019, προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά για το κακό τάιμινγκ της ανορθόδοξης διαρροής «καρμπόν», αλλά κυρίως την έκπληξη για την ηχηρή απουσία των άλλων επτά εν ενεργεία δημοτικών συμβούλων της παράταξης Μώραλη. 

Ποιους υποψήφιους (ΔΕΝ) ανακοίνωσε ο Μώραλης

Αν υπάρχει είδηση, αφορά περισσότερο τους εν ενεργεία δημοτικούς σύμβουλους που δεν ανακοινώθηκαν σήμερα από τον απερχόμενο δήμαρχο Γιάννη Μώραλη.

Το μεγαλύτερο όνομα που απουσιάζει δεν είναι άλλο από αυτό του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος είχε εκλεγεί πρώτος δημοτικός σύμβουλος με 15.816 σταυρούς, κάνοντας ρεκόρ καθώς είχε ψηφιστεί σχεδόν στα μισά ψηφοδέλτιά του συνδυασμού Πειραιάς Νικητής. 

Από την πρώτη λίστα απουσίασε το όνομα του πρώην δημάρχου Χρήστου Αγραπίδη που στις δημοτικές εκλογές του 2019 είχε εκλεγεί στη δεύτερη θέση με 2.693 σταυρούς, 

Επίσης, δεν ανακοινώθηκαν οι εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι Ειρήνη Νταϊφά, Αντώνης Νικοπολίτης, Αλέξανδρος Αργουδέλης, Παναγιώτης Καλογερόγιαννης, Κυριάκος Σιγαλάκος.

@Εύλογα προκύπτουν, λοιπόν,  ερωτηματικά γιατί απουσιάζουν τα ονόματα των 7 δημοτικών συμβούλων, μιας και η πρώτη λίστα περιλαμβάνει μόνο αιρετούς του συνδυασμού Πειραιάς Νικητής. Αυτοί δεν θα είναι ή όχι υποψήφιοι στις επερχόμενες εκλογές; Ή μήπως θα ανακοινωθούν σε άλλη δόση διαρροής από τον Γιάννη Μώραλη;