Latest News

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Επιχείρηση ΕΛ.ΑΣ για εξάρθρωση κυκλώματος που διακινεί μετανάστες- 36 συλλήψεις

Επιχείρηση- σκούπα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, με τη συμμετοχή 200 αστυνομικών διαξάγεται με σκοπό την εξάρθρωση σπείρας που διακινεί ...παράνομα μετανάστες.

Η επιχείρηση πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Ηλεία, καθώς διακινητές φέρεται να εντοπίστικαν να διακινούν παράνομα μετανάστες, βγάζοντάς τους μάλιστα πλαστά έγγραφα. 

Έχουν συλληφθεί 36 άτομα μέχρι στιγμής, ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., πρόκειται για οργάνωση η οποία εμπλέκεται στη διακίνηση τουλάχιστον 2.200 ανθρώπων, από και προς την Ελλάδα, στην έκδοση πάνω από 2.500 νομιμοποιητικών εγγράφων έναντι χρηματικής αμοιβής και στην κατάρτιση πάνω από 8.000 πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Παράλληλα, έως τώρα, έχουν εντοπιστεί 5 εργαστήρια με πλήθος πλαστών εγγράφων και σύνεργα κατάρτισης αυτών, ενώ βρέθηκαν και 10 διαμερίσματα φιλοξενίας υπό αναχώρηση αλλοδαπών.

Ακόμη, συνελήφθησαν περισσότεροι από 80 αλλοδαποί, για τους οποίους είχαν πραγματοποιηθεί προπαρασκευαστικές πράξεις για την αναχώρησή τους από την Ελλάδα. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει σημεία άφιξης και αναχώρησης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ από τα ψηφιακά πειστήρια έχουν ταυτοποιηθεί περισσότερες από 30.000 ψηφιακές μήτρες κατασκευής ταυτοτήτων και διαβατηρίων. Αναμένεται αναλυτική ενημέρωση.