Latest News

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Qatargate: Καταθέτει σήμερα ο Παντσέρι μετά τη συμφωνία στο Βέλγιο - Τι θα πει για την Καϊλή

 Στις βελγικές αρχές αναμένεται να καταθέσει, σήμερα, ο Αντόνιο Παντσέρι για την υπόθεση Qatargate...

Ο πρώην ευρωβουλευτής, ο οποίος φέρεται να έχει προχωρήσει σε συμφωνία μεταμέλειας με την εισαγγελία του Βελγίου προκειμένου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης, αναμένεται να καταθέσει σε μυστική τοποθεσία.

Ο Αντόνιο Παντσέρι αναμένεται να αποκαλύψει όλα όσα γνωρίζει για τις οικονομικές συναλλαγές αλλά και να δώσει νέα ονόματα.

«Ο Παντσέρι πρόκειται να δώσει νέα ονόματα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο του Κατάρ και του Μαρόκου», είπε πηγή στο Euraktiv.
Μιλώντας στην L'Echo, οι συνήγοροι του Παντσέρι, Λόραν Κενς και Μαρκ Ουιτεντέλ υποστήριξαν οι βελγικές αρχές θα μπορέσουν να έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στον πελάτη τους. «Η μπάλα είναι στο γήπεδο του. Είναι απόλυτα ενημερωμένος από τις αρχές. Τον έχουμε συμβουλέψει σχετικά και γνωρίζει τα θέματα», είπε ο Κεν, ενώ ο Μαρκ Ουιτεντέλ προσέθεσε ότι «εγγυάται ότι θα πει όλη την αλήθεια».

Σε ερώτηση για το πώς υπάρχει η βεβαιότητα ότι θα πει την αλήθεια, ο Κενς επισήμανε ότι «το πλεονέκτημα αυτού του τύπου συμφωνίας είναι ότι δεν έχει πλέον κανένα συμφέρον να λέει ψέματα» και προσέθεσε ότι «η συμφωνία που έγινε δεν υπονοεί ότι δίνει ονόματα, ούτε πόσα ονόματα ούτε την έκταση των αποκαλύψεων… Είναι εντελώς ελεύθερος να εκφραστεί αρκεί να πει την αλήθεια».

Σχετικά με το έαν υπάρχουν και άλλοι μετανοημένοι για την υπόθεση Qatargate και το εάν θα μπορούσαν να υπογράψουν και αυτού συμφωνία, όπως ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο Κενς εξήγησε ότι «νομικά δεν απαγορεύεται, αλλά στην πράξη δεν έχει νόημα. Λέγεται συχνά ότι ο πρώτος που θα μιλήσει θα έχει τα πλεονεκτήματα. Μετά, νομίζω ότι η κατάσταση θα ήταν πιο δύσκολη για τους άλλους».

Για τους λόγους για τους οποίους ο Αντόνιο Παντσέρι ανέφερε το όνομα του Μαρκ Ταραμπέλα ενώπιον των δικαστών και τα ποσά που του είχε καταβάλει, ο  Κενς είπε: «Δεν μπορούμε να μπούμε στην ουσία της υπόθεσης. Αυτό θα το πει στους ανακριτές και όχι στον τύπο. Το μόνο που ήθελε να εκφράσει δημόσια είναι για τη Μαρί Αρένα που δεν διώκεται για την υπόθεση».

«Ο κ. Παντσέρι κατηγορεί τον εαυτό του γιατί είχαν σχέση (φιλική) σε πολιτικό επίπεδο και σε φιλικό. Είχε δάκρυα στα μάτια. Κατηγορεί τον εαυτό του γιατί υπάρχουν πολιτικές συνέπειες για αυτή την φίλη που τον εμπιστεύτηκε. Επίσης κατηγορεί τον εαυτό του για τη γυναίκα και την κόρη του, κατηγορεί τον εαυτό του για τους αγαπημένους του» προσέθεσε.

«Ο κ. Παντσέρι πρέπει να μιλήσει και να δείξει εμπιστοσύνη στους ανακριτές και οι αρχές αντιληφθούν ότι λέει πράγματα που ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Εκ πρώτης όψεως, το συμβούλιο θα πρέπει να αποφανθεί για αυτό το μνημόνιο σε περίπου ένα χρόνο», είπε, μεταξύ άλλων.

Δημητρακόπουλος: Η Εύα Καϊλή δεν ανησυχεί για τη νέα κατάθεση του Αντόνιο Παντσέρι

Από την πλευρά του, ο συνήγορος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, άφησε αιχμές κατά του Αντόνιο Παντσέρι, ζητώντας «να αναρωτηθούμε γιατί έτσι ξαφνικά σκέφτεται να πει την αλήθεια». «Υπάρχει σκοπιμότητα» συμπέρανε. 

«Έχει συλληφθεί η γυναίκα και η κόρη του και είναι υπό έκδοση στο Βέλγιο. Προκειμένου να αποφύγουν την φυλακή είναι διατεθειμένος να υπογράψει οτιδήποτε του δώσουν. Δεν υπάρχει καμία ανησυχία όσον αφορά στην κα Καϊλή, δεν είχε καμία επαγγελματική σχέση μαζί του» είπε. 

«Αυτή τη στιγμή, είναι ένας άνθρωπος που χειραγωγείται προκειμένου να μην πάει φυλακή ο ίδιος και η οικογένειά του. Προστατεύει το δεξί του χέρι, τη Μαρία Αρένα» κατήγγειλε ο δικηγόρος.

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει περίπτωση η εντολέας του να υπογράψει ανάλογη συμφωνία με τον Παντσέρι, ο ίδιος τόνισε πως «δεν έχει να ομολογήσει κάτι».