Latest News

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Άλκης Καμπανός: Ένταση στη δικαστική αίθουσα – Καταθέτει ο πατέρας του 19χρονου

Ένταση μεταξύ των δικηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης επικράτησε στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, όπου διεξάγεται η δίκη της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού...

Με την έναρξη της σημερινής (24/1) συνεδρίασης, ζήτησε να λάβει τον λόγο ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης των 12 κατηγορουμένωνΒασίλης Ταουξής, προκειμένου να κάνει δήλωση, σχολιάζοντας χθεσινή τοποθέτηση του συνηγόρου πολιτικής αγωγής Αλέξη Κούγια, ο οποίος με αφορμή τη δίκη έκανε λόγο για κλίμα τρομοκρατίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Κούγιας απάντησε σε υψηλούς τόνους και ακολούθησαν λεκτικοί διαξιφισμοί με εκατέρωθεν βαριές εκφράσεις. Το δικαστήριο διέκοψε για λίγα λεπτά για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Η δίκη συνεχίζεται με τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίαςΠρώτος ανέβηκε στο βήμα ο πατέρας του 19χρονου Άλκη, η εξέτασή του οποίου είναι σε εξέλιξη.

«Θα προτιμούσα τη συγγνώμη να τη δώσουν μπροστά στο μνήμα του Άλκη»

«Θα προτιμούσα τη συγγνώμη να τη δώσουν μπροστά στο μνήμα του Άλκη», είπε, εισερχόμενος στο Δικαστικό Μέγαρο ο πατέρας του Άλκη, Άρης Καμπανός.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας, Αλέξης Κούγιας, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Το παιδί που καταθέτει σήμερα, επέζησε από αυτήν την τραγωδία. Φανταστείτε την ταραχή που είχε όταν προσπαθούσε να αντιληφθεί πράγματα, την στιγμή που ήθελε να σωθεί. Ο συγκεκριμένος έχει δει πράγματα και σκηνές πριν χάσει ο Άλκης την ζωή του. “Κοκκάλωσα όταν είδα να έρχονται με δρεπάνια και μαχαίρια κατά πάνω μας” μου είπε ο ίδιος. Φανταστείτε την ταραχή του, είναι ανατριχιαστικό όταν αναπλάσεις στο μυαλό σου αυτή την εικόνα».