Latest News

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Μαρτυρία- σοκ για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: "Νιώσαμε σαν μας ρουφάει κάτι -Είχαμε καταλάβει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά'' [ΕΙΚΟΝΕΣ]




Σοκάρει η μαρτυρία παιδιού του Μουσικού Σχολείου του Πειραιά που έζησε τις  στιγμές τρόμου  του  πρωτοφανές ατυχήματος  στο Δημοτικό Θέατρο... της πόλης, περιγράφοντας  την περιπέτειά του στο NEWS 24/7 αποκαλύπτει ότι οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν αντιληφθεί ότι κάτι δεν λειτουργούσε καλά στη σκηνή.

"Ρωτήσαμε πριν καταρρεύσει η σκηνή και μάς είπαν να μην ανησυχούμε"

"Φύγαμε από το σχολείο λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και φτάσαμε στο Δημοτικό Θέατρο μετά τις 12:30. Περίπου στις τρεις παρά τέταρτο μπήκε το σύνολο για να τραγουδήσει. Ενα τέταρτο αργότερο ακούστηκε η εισαγωγή για το μπάλλο και τα παιδιά του χορού βγήκαμε για να χορέψουμε. Η χαρά μας ήταν μεγάλη, είχαμε προετοιμαστεί σκληρά γι'αυτό. Ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα νιώσαμε ότι χάνουμε τη γη κάτω από τα πόδια μας, ήταν σαν να μας ρουφάει κάτι προς τα κάτω".

"Δέκα λεπτά πριν συμβεί αυτό, αντιληφθήκαμε ότι η σκηνή κουνιόταν όταν περπατήσαμε πάνω της για να πάμε στην πλατεία του θεάτρου. Ανησυχήσαμε ελαφρώς και ρωτήσαμε κάποιους από τους τεχνικούς που βρίσκονταν εκεί. Μάς διαβεβαίωσαν ότι όλα πήγαιναν καλά. Φίλη μου μού είπε "ελπίζω να μην σκοτωθούμε σήμερα".

Μετά την πτώση μας, επικράτησε πανικός. Σταμάτησαν να παίζουν τα όργανα, ένα βιολί έσπασε. Χτύπησα πάνω σ' ένα θεωρείο. Φωνάζαμε "βοήθεια, πονάμε". Εσπευσαν οι καθηγητές μας και ο πρόεδρος του 15μελους που επιχείρησαν να μας ηρεμήσουν. Ανθρωπο από το θέατρο τα πρώτα λεπτά δεν είδαμε. Οι υπόλοιποι μάς συμβούλευαν να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας αλλά αυτό δεν ήταν εύκολο".

Εν συνεχεία, μόλις καθίσαμε στην πλατεία, εμφανίστηκαν και οι άνθρωποι του θεάτρου. Μάς έδωσαν μπενταντίν και βαμβάκι, έφεραν και λίγο πάγο για να μας ανακουφίσουν. Λυθήκαμε στα κλάματα. Εμένα μέ έπιασε ένα είδος κρίσης πανικού. Κλαίγαμε όλοι πάρα πολύ από το σοκ αλλά κανένας δεν μας έφερε ένα μπουκάλι νερό.

Πήγαμε στα καμαρίνια και στη συνέχεια βγήκαμε έξω στα μεγάλα σκαλιά του θεάτρου για ηρεμήσουμε, να διαπιστώσουμε τι μας συμβαίνει. Μάς πλησίασε μία κυρία και μας είπε: "Σας καταλαβαίνω αλλά και εμείς έχουμε πρόβα και είναι πιο σοβαρό. Δύο γρατζουνιές έχετε.

Δεν ήταν ακριβώς έτσι τα πράγματα έτσι όπως αποδείχθηκε. Μία κοπέλα νοσηλεύτηκε για δύο ημέρες, ένα αγόρι ζαλιζόταν μέρες μετά. Με πολύ ζόρι, λόγω των πόνων που νιώθαμε, φτάσαμε στα πούλμαν για να επιστρέψουμε στο σχολείο μας. Ενημερώσαμε τους γονείς μας χρησιμοποιώντας τα κινητά μας τηλέφωνα. Οταν επιστρέψαμε, το περιστατικό είχε ήδη μαθευτεί και τα μηνύματα που μας έστελναν ήταν εκατοντάδες".

Το παιδί λέει καθαρά ότι το ίδιο και οι συμμαθητές του είχαν αντιληφθεί ότι κάτι στη σκηνή δεν λειτουργούσε καλά. Και ότι δέκα λεπτά μετά τις σχετικές διαβεβαιώσεις συνέβη το κακό του οποίου οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι, όπως ήδη τονίστηκε, πιο σοβαρές από αυτές...



Διαμαρτυρία μετ' μουσικής έξω από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά...

Νέα συκέντρωση μετ' μουσικής πραγματοποίησησαν χθες το βράδυ μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Πειραιά έξω από το Δημοτικό Θέατρο της πόλης διαμαρτυρόμενοι για το πρωτοφανές ατύχημα με την κατάρρευση τμήματος της σκηνής την ώρα που έκαναν πρόβα.