Latest News

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

Δήμος Πειραιά: Σχεδιάζει να μετατρέψει σε γκαράζ το ιστορικό σινεμά Φαντάζιο


 Το ιστορικό σινεμά Φαντάζιο
στη γωνία των οδών Αφεντούλη 7 και Καραΐσκου  μελετά η Δημοτική αρχή Πειραιά και ο Αναπτυξιακός οργανισμός του Δήμου να το μετατρέψει σε διώροφο σταθμό... αυτοκινήτων!                       

  Αυτό τουλάχιστον δηλώθηκε στη συνεδρίαση της Α δημοτικής κοινότητας από τους εκπροσώπους  του Αναπτυξιακού Οργανισμού και της δημοτικής αρχής σχετικά με το πώς σκέφτονται να αντισταθμίσουν τις 44 θέσεις στάθμευσης που πρόκειται να χαθούν επί της δεξιάς πλευράς της Χαριλάου Τρικούπη  λόγω της δημιουργίας ποδηλατόδρομου.  

Στη συνέχεια φάνηκε ότι η Δημοτική αρχή έλαβε υπ όψη της ότι το πρωην θερινό σινεμά Φανταζιο  έχει χαρακτηριστεί ως  διατηρητέο  μνημείο και ιστορικός τόπος από το ΠΕΧΩΔΕ το 1997 και μελετά λύσεις διατήρησης της πρόσοψής του, ώστε να μην επαναληφθούν οι αντιδράσεις των κατοίκων το 2005, όταν είχαν εμφανιστεί μπουλντόζες για την αξιοποίησή του [https://www.kathimerini.gr/opinion/699004/sine-fantazio-i-machi-toy-peiraia-poy-prepei-na-kerdithei/].

Το μόνο βεβαίως που δεν απασχόλησε καν τους αντιδημάρχους και συμβούλους της Δημοτικής αρχής Πειραιά είναι το γεγονός ότι το Φαντάζιο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το 1ΟΥ Λυκείου Πειραιά και ότι οι μαθητές οι οποίοι ήδη εισπνέουν τους ρύπους της επιβαρυμένης κυκλοφορίας των οδών Αφεντούλη, Καραϊσκου και Ηρώων Πολυτεχνείου θα εισπνεουν επιπλέον τους ρύπους που θα εκπέμπονται από τις μανούβρες, την εκκίνηση, το φρενάρισμα όλη την ημέρα, μιας και το Φαντάζιο μελετάται να αποτελέσει το μοναδικό δημοτικό πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης.                                                                                    

 

                                Τι άλλο θα μπορούσε να αναμένει κανείς από μια Δημοτική αρχή η οποία παραμένει αμέτοχη όταν ο Πειραιάς καταγγέλλεται διαρκώς ως η Ευρωπαϊκή πόλη- λιμάνι με τους περισσότερους ρύπους λόγω της ανεξέλεγκτης ρύπανσης της ναυτιλίας και της κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Καμια από τις δημοσιευμένες μελέτες δεν κλονίζουν την δημοτική αρχή η οποία εξαγγέλλει νέες παιδικές χαρές σε συνεργασία με την COSCO μέσα  στον τερματικό σταθμό κρουαζιέρας Ε12 και σταθμούς πάρκινγκ δίπλα σε σχολεία! 

 

Ας ενημερωθεί επιτέλους η Δημοτική αρχή ότι τα παιδιά ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του ανθρώπινου πληθυσμού και η παρατεταμένη έκθεση τους σε αέριους ρύπους μπορεί εύκολα να τους προκαλέσει προβλήματα υγείας.                                   

  Ας αντιληφθεί η δημοτική αρχή έστω και τώρα τις σοβαρές ευθύνες της για την έκθεση των Πειραιωτών σε κίνδυνο μήπως  και εγκαταλείψει τα σχέδια της για δημοτικά πάρκινγκ δίπλα σε σχολεία και ας αναζητήσει χώρους για πάρκινγκ μέσα στο λιμάνι, αιτούμενη χώρους  από αυτούς  που κερδοσκοπούν  επιβαρύνοντας  την κυκλοφορία και την ατμοσφαιρική ρύπανση του Πειραιά, διότι ακόμη και στην άγνοια και αδιαφορία κάπου υπάρχουν όρια !